MUNTANYA

El Pallars Jussà comptarà amb dos noves vies ferrades aquest 2024

L’empresa Alternativas Verticales Via libre S.L ha iniciat les obres de la via ferrada a l’embassament de Terradets, al municipi de Llimiana.
Via Ferrada Terradets
photo_camera La paret de les Arcades, a tocar de l'embassament de Terradets / CCPJ

Aquest 2024 el Pallars Jussà comptarà amb dos noves vies ferrades. La primera serà a Terradets on s’ha ideat un circuit d’escalada de baixa dificultat recomanable per a famílies i persones inexpertes, La nova infraestructura permetrà la descoberta de l’entorn de l’embassament de Terradets des d’una perspectiva diferent amb una activitat emocionant. La Instal·lació d’aquesta via ferrada va a bon ritme i s’emmarca dins l'operació amb fons FEDER “Foment del Patrimoni natural d'interès turístic al Pallars Jussà”. El seu pressupost puja a  23.000 €, un import que es cofinança  gràcies a  fons europeus, l’Ajuntament de Llimiana i la Diputació de Lleida.

obres terradets
Obres de construcció d'una via ferrada a Terradets /

Per altra banda, a la Pobla de Segur, la mateixa empresa és l’encarregada de fer realitat la primera via ferrada d’escalada impulsada pel consistori municipal. La nova via ubicada a la Roca Foradada  permetrà explicar els orígens de la localitat, ja que es troba molt a prop d’on era l’antic nucli de la Pobla, a Sant Miquel del Pui. En aquest cas, la inversió és d’uns 70.000 euros, i la major part del finançament procedirà de fons europeus LEADER.

L’objectiu d’ambdues actuacions és atraure a un públic amant del turisme actiu i la natura, però poc expert, oferint nous escenaris i propostes de diversió gràcies aquestes futures infraestructures .