CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

Més de 100 fallaires i pubilles participaran a les Falles de la Pobla de Segur

Ja fa més de dues setmanes que a la Pobla es respira l’ambient fallaire: s’ha anat a buscar la teia a Boumort i els pals d’avellaner a la Vall Fosca, dos elements imprescindibles perquè els i les fallaries puguin construir la seva falla.

Fallaires de la Pobla de Segur
photo_camera Falles de la Pobla de Segur/Associació Cultural de Fallaires i Pubilles de la Pobla de Segur

La xifra de les 100 parelles sembla ja consolidada a les Falles de la Pobla de Segur, que se celebren el 17 de juny al vespre en honor a la mare de Deu de Ribera. Enguany, tot i ser en dilluns, seran un centenar els i les fallaires que baixaran de la muntanya de Santa Magdalena, com és tradició, quan cau la nit. David Garín, president de l’Associació de Fallaires i Pubilles de la Pobla de Segur, explica que estan molt contents de veure que la xifra de persones que participen a les falles es manté, ja que això significa que és una festa molt esperada i arrelada a la Pobla.

Falles de la Pobla

Ja fa més de dues setmanes que a la Pobla es respira l’ambient fallaire: s’ha anat a buscar la teia a Boumort i els pals d’avellaner a la Vall Fosca, dos elements imprescindibles perquè els i les fallaries puguin construir la seva falla, una tasca que cada persona duu a terme la setmana abans de la festa. A més, el poble s’ha vestit de banderoles i també de la ja tradicional escultura de falles a la rotonda d’entrada a la Pobla.

La festa, com cada any, començarà a les cinc de la tarda amb el recorregut dels i les fallaires per la Pobla fins al peu de Santa Magdalena on, amb les falles al coll, pujaran fins al cim de la muntanya. A partir de dos quarts de nou del vespre les pubilles i la canalla sortiran amb els vestits tradicionals pels carrers de la Pobla per, a partir de les deu de la nit, baixar a rebre els i les fallaires al peu de la muntanya. Les més de 100 parelles de fallaires i pubilles faran ofrena a la mare de Deu de Ribera i clouran la festa amb la ballada de la sardana de la Pobla. En acabat, hi haurà ball de nit per a tothom a la plaça de l’Ajuntament.

comentaris