07.12.2021 |
Viure als Pirineus

La Torre de Capdella aprova els pressupostos del 2018 amb una clara aposta per la cultura

En el ple del passat 14 de desembre, es va aprovar amb els vots favorables dels grups del PSC-CP i la CUP, i l’abstenció del Partit Demòcrata Vall Fosca, el pressupost de l’Ajuntament de la Torre de Capdella per al 2018, que s’ha pogut incrementar un 14,3% respecte al del 2017.

Vall Fosca Via  @visitvallfosca
Vall Fosca Via @visitvallfosca
La Torre de Capdella aprova els pressupostos del 2018 amb una clara aposta per la cultura

El pressupost del municipi de la Torre de Capdella, que compta amb 19 pobles i una superfície de 165 Km², és de 2.960.670 €. Una part important es dedica a obres al municipi, com per exemple asfaltats de carreteres, nous dipòsits d’aigua, depuradores, nous carrers d’alguns nuclis, etc.

Les ajudes socials també tenen un apartat al pressupost. En aquesta línia hi ha una part del pressupost adreçada a la contractació de plans d’ocupació local, per tal de donar l’oportunitat de treballar a persones que es trobin en situació d’atur, fixar població i alhora reforçar determinades tasques de l’ajuntament, com per exemple la neteja de camins o la promoció turística. En aquesta partida es preveu una despesa de 50.000 €.

La ramaderia, un dels principals motors del municipi, també es contempla al pressupost amb un ajut específic a la ramaderia per a l’adquisició de material com tanques o abeuradors. A més, també s’inclou una partida per a l’arranjament de pistes i camins que els ramaders utilitzen en les seves tasques diàries. Dins de la ramaderia, també destaca la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí, un esdeveniment on els ramaders de la Vall participen i donen a conèixer la seva feina.

El turisme és un altre dels àmbits on l’Ajuntament destina una partida, especialment pensada per a la promoció de la Vall Fosca com a destinació de turisme familiar, i per al funcionament del principal recurs turístic de la Vall, que és el telefèric, que cada any porta més de 20.000 visitants al municipi i a la comarca.

L’Ajuntament de la Torre de Capdella des de fa anys aposta clarament per la cultura, i dedica una partida a esdeveniments culturals, que es materialitzen amb les activitats de l’agenda cultural que es publica trimestralment, i una altra, al Museu Hidroelèctric de Capdella, com un element de patrimoni cultural, que ha esdevingut un recurs turístic de referència juntament amb el telefèric.

Altres àmbits que aborda el pressupost del 2018 són la restauració de les esglésies o la senyalització dels carrers dels pobles del municipi segons la nomenclatura aprovada, etc.   

La Torre de Capdella aprova els pressupostos del 2018 amb una clara aposta per la cultura
Comentarios