Isona i Conca Dellà celebren la 15a edició del Boletus

Entre el 21 i el 22 d’octubre el municipi ha acollit diverses activitats entorn d’aquest apreciat fong, sent la fira del diumenge el plat fort

bolets
photo_camera Una imatge de la inauguració de la fira

A Isona i Conca Dellà el bolet ha estat, per 15è any consecutiu, el protagonista indiscutible d'aquest quart cap de setmana del mes d'octubre. En el marc del Boletus, el municipi ha acollit diverses activitats que giren entorn d'aquest apreciat fong comestible, des de sortides guiades al bosc fins a un tast de bolets i productes locals.

La fira del diumenge, amb una trentena d'expositors de productes artesanals i agroalimentaris, ha estat el plat fort del Boletus. Una cercavila amb les diferents penyes boletaires i encapçalada por la mascota-gegant Boletus ha donat el tret de sortida a la fira, que enguany ha estat inaugurada per Santi Roig , Sotsdirector de Lleida Televisió i Director Presentador del Programa Lleida al Dia.

dav

Entre les activitats realitzades paral·lelament a la fira destaca el taller de cuina amb bolets i corder a càrrec de l'associació APAT i patrocinat per Pallars Terra de Corder. D'altra banda, els més menuts s'han divertit jugant en els inflables infantils.

Un dels moments més esperats ha estat l'entrega de premis per a les millors cistelles de bolets, exposades durant tot el dia a la fira. Com cada any hi ha hagut diversos premis: a la cistella de bolets comestibles més variada, cistella de bolets tòxics més variada, bolet més gros, 1r i 2n premi a la cistella de bolets més elaborada, 1r i 2n premi a la cistella més original, així com un premi especial del micòleg. Els premis s'han repartit en dues categories: individual i penyes.

Els visitants de la fira que s'han quedat a dinar han pogut omplir la panxa amb algun dels menús especials per a l'ocasió, on els bolets han estat també protagonistes, oferts pels diferents restaurants del municipi.

IMG_8234 red

Amb la col·laboració de la Societat Catalana de Micologia

Dissabte al matí va tenir lloc la tradicional sortida al bosc amb la micòloga Laia Ribas, Presidenta de l'Associació Catalana de Micologia. Les diferents espècies de bolets collits durant la sortida van servir per muntar un taller i una exposició de bolets. Ribas va oferir també una xerrada titulada "Els millors bolets".

Al vespre del mateix dissabte va tenir lloc el 2n Boletast & Birra, un tast de cerveses artesanes de la zona i de productes de proximitat, tot relacionat amb els bolets, i que va comptar amb l'actuació en directe del grup de música Dark Coffee. Ja més entrada la nit, es va celebrar el Festibolet, amb música dels anys 80 i servei de barra.

El Boletus, que compta amb l'aval i la col·laboració de l'Associació Catalana de Micologia, s'emmarca dins les Jornades Micològiques del Pallars Jussà, organitzades pel Consell Comarcal i que enguany arriben a la seva 16a edició.

comentaris