22.05.2022 |
Viure als Pirineus

Inauguren a la Pobla de Segur la ludoteca municipal “Aixaldes”

El passat divendres dia 12 de febrer es va inaugurar la Ludoteca Municipal “Aixaldes” de la Pobla de Segur. També es fan unes jornades de portes obertes els dies 15, 16 i 17 de febrer de 17:30 a 19:30 h, per tal de donar a conèixer en detall l’equipament, el funcionament i l’equip professional.

ludoteca 2016 088
Imatge de la ludoteca.
Inauguren a la Pobla de Segur la ludoteca municipal “Aixaldes”

L’objectiu de la ludoteca és facilitar i garantir estones de joc, amb un aval pedagògic, a
les famílies i amb assessorament de personal degudament titulat. Les ludoteques són un recurs que afavoreix i possibilita el joc oferint un espai adequat i segur, i materials lúdics amb l’atenció i l’assessorament de professionals qualificades en l’àmbit del joc i la joguina.

La ludoteca “Aixaldes” –paraula pallaresa que significa espurna de foc– és un servei públic municipal de lleure infantil en què el joc lliure és l’eix vertebrador de l’activitat i l’infant el principal protagonista. Té una sala de jocs de 136 m2 dividida en diferents ambients: espai tou, espai de joc simbòlic, espai de jocs de construcció, encaixos i trencaclosques, espai de jocs de taula i espai de taller creatiu. A banda de complir la normativa d’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, la ludoteca també ha inclòs el sistema de comunicació mitjançant pictogrames, que ajuda a complementar el llenguatge oral als infants que, per si sol, no els és suficient per establir una comunicació efectiva amb l’entorn.

Un dels objectius de la ludoteca és facilitar i garantir estones de joc, amb un aval pedagògic, a les famílies i amb l’assessorament de personal degudament titulat. Els destinataris són les nenes i nens de 0 a 12 anys. Les i els menors de 4 anys els haurà d’acompanyar una/un adult responsable durant tot el temps d’estada a la ludoteca.

L’horari de la ludoteca serà de dilluns a divendres de 17:30 h a 19:30 h i està distribuït en franges horàries per trams d’edat: de 0-4 anys, de 5-8 anys i de 9-12 anys.

Inauguren a la Pobla de Segur la ludoteca municipal “Aixaldes”
Comentarios