FIRES RAMADERES

La Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí continua creixent

El diumenge, on es van aplegar més de 3.500 persones, els actes es van centrar en el 21è Concurs de Vaca Bruna dels Pirineus i la mostra i mercat de raça bruna,

Fira la Pobleta
photo_camera Imatge de la Fira ramadera de la Pobleta/facebook

Més 2000 persones van assistir el dissabte als actes de la Fira de la Pobleta de Bellveí. Els visitants es van repartir entre el matí per veure el 5è Concurs de Cavall Pirinenc Català, en què van participar 35 animals, i les activitats de la tarda, com el concert de les Diàdones, dones acordionistes i percussionistes del Pirineu o de grup coral Veus del Pallars, format per la coral de la Vall Fosca, coral Verge de Ribera i Coral Jove de la Pobla de Segur.

Fira la Pobleta 2

El diumenge, on es van aplegar més de 3.500 persones, els actes es van centrar en el 21è Concurs de Vaca Bruna dels Pirineus i la mostra i mercat de raça bruna, i d’altres races de vaca, com salers, llemosina i flevick. En total, es van portar més de cinquanta vaques a la fira. Els dos dies de fira també es van exposar ovelles, algunes d’elles de raça xisqueta, la raça autòctona de la zona. El director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Lleida, Ferran de Noguera, va participar en l’acte de lliurament de premis del concurs de raça bruna. Dins dels parlaments de les autoritats, tant Jordi Bosch, president de l’Associació de Criadors de Vaquí de Raça Bruna dels Pirineus del Flamisell, com Josep M. Dalmau, alcalde la Torre de Capdella, van demanar al director que
emprengués alguna acció per tal de donar suport als ramaders pels problemes que viuen amb la fauna salvatge.

A la Fira també es va inaugurar l’exposició A bodes em convides!, del Museu Hidroelèctric de Capdella, que sorgeix del projecte Caçadors de mirades. A bodes em convides! s’hi van poder veure vestits de núvia, aixovars, capítols, vaixelles i reproduccions de fotografies recuperades a partir del projecte Caçadors de mirades. L’exposició ha estat possible gràcies al respecte als avantpassats de les persones de la Vall Fosca que han guardat durant anys els aixovars de les repadrines. La bona acollida que ha tingut l’exposició ha fet que el Museu ja s’hagi posat a treballar per elaborar un catàleg que reculli una mostra dels aixovars i vestits de boda de finals del segle XIX i principis del XX.

Fira gastronòmica

El corder va ser el protagonista de la fira també a taula. A més del menú típic d’aquesta fira que inclou girella i cap i pota de corder, com a plat principal, el sopar va incloure plats amb corder. En aquesta edició, per primera vegada 6 cellers del Pallars Jussà van estar presents a la fira. Sota el paraigües del projecte Al teu gust, aliments del Pallars, van organitzar un tast el dissabte al migdia per donar a conèixer els vins que es produeixen a la comarca i alguns d’ells es van quedar tot el cap de setmana per promocionar el seu producte