CINEMA

El festival de cinema rural Mostremp torna amb força i recupera el carrer

Aquest dilluns s’ha fet públic el programa d’actes amb propostes culturals

Mostremp 2022 presentació
photo_camera Mostremp rep 134 curtmetratges de diferents països a la secció oficial / tremp.cat

L’Associació Amics del Cinema de Tremp, Mostremp i l’Ajuntament de Tremp han publicat avui dilluns la programació prevista per a l’onzena edició del festival de cinema rural Mostremp.

Per a explicar quines son les propostes d’enguany s’ha optat per editar unes estovalles de paper amb la programació impresa que es repartiran entre els bars de Tremp per a ser utilitzades en els àpats.

L’onzè Mostremp torna amb força ja que amplia els passis de la secció oficial a tres, recupera la Festa del Cinema a la rambla de Tremp la nit del divendres, i ofereix activitats culturals diverses en col·laboració amb entitats locals.

Mostremp 2022 cartell

Es manté l’oferta de propostes cinematogràfiques per a infants i joves i s’ha programat una cloenda que vol ser un repàs del que ha passat durant la mostra, amb propostes de quilòmetre zero.

Enguany el cinema rural té més presència que mai ja que Catalunya ha viscut una petita revolució de la mà de Carla Simon amb premi a la Berlinale d’Alcarràs. Justament el Mostremp ha estat sempre un fort reivindicador del cinema fet des del mon rural i per al mon rural, un llenguatge universal que arriba a tothom. A Tremp l’equip d’Alcarràs desembarcarà per a realitzar una taula rodona on es vol transmetre les vivències del rodatge.

De fet, al jurat de la secció oficial, a banda del periodista Enric Ribera Gabandé i l’actor Dafnis Balduz, comptem també amb Carla Bisart, de l’equip de càsting de la citada pel·lícula.

Del 10 al 14 d’agost el Pallars Jussà tornarà a respirar cinema i festa.