07.12.2021 |
Viure als Pirineus

Especialistes de l'Estat Espanyol en el Primer Curs d'Interpretació de Sòls de la Conca de Tremp

Estudiants i enginyers agrònoms especialitzats en Ciències del Sòl, participen aquests dies en el primer curs/concurs sobre interpretació de sòls que se celebra fins dissabte a la Conca de Tremp.

VISITA EPICENTRE
Especialistes de l'Estat Espanyol en el Primer Curs d'Interpretació de Sòls de la Conca de Tremp.
Especialistes de l'Estat Espanyol en el Primer Curs d'Interpretació de Sòls de la Conca de Tremp

Aquest certamen, impulsat per la UdL, la Sociedad Española de la Ciencia del Suelo així com l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, és el primer cop que se celebra a l’Estat Espanyol i té com a finalitat la promoció de l’estudi de la interpretació de sòls a partir de l'observació i descripció al mateix camp per tal d’entendre la seva formació i el seu comportament. 

Els 17 participants, provinents d’universitats d’arreu de l’Estat, obtindran una formació teòrico-practica, però també participaran en un concurs d’interpretació de sòls per equips. Aquest concurs funciona com a preselecció per a participar al Soil Judging Contest, concurs d’interpretació internacional que se celebrarà a Glasgow el 2022.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà va voler donar la benvinguda aquests estudiosos a l’Epicentre de Tremp on van poder fer-se una idea de la riquesa natural i patrimonial de la comarca. D’altra banda, el Consell també ha facilitat l’arranjament de l’accés a algunes de les zones d’estudi que han pogut observar els participants al curs. 

Segons han indicat les coordinadores, s’ha optar per portar a terme aquesta formació a la Conca de Tremp d’una banda perquè Tremp acull Centre d'Interpretació dels Sòls dels Pirineus, però sobretot per la riquesa de sòls que es poden trobar en aquesta zona, cosa que ha donat l’oportunitat als alumnes de veure i estudiar una gran varietat de sòls diferents.

Especialistes de l'Estat Espanyol en el Primer Curs d'Interpretació de Sòls de la Conca de Tremp
Comentarios