28.05.2022 |
Viure als Pirineus

El Jussà visita Trentino per conèixer experiències centades en la gastronomia

Una trentena de productors i restauradors del Pallars Jussà, adherits al programa Al teu gust, han participat en aquest intercanvi

IMG_3060
Foto de grup dels participants al "Al teu gust, aliments del Pallars"
El Jussà visita Trentino per conèixer experiències centades en la gastronomia

El programa de l’Ajuntament de Tremp Al teu gust, aliments del Pallars, ha dut a terme els dies 13, 14 i 15 de novembre un intercanvi professional a la regió autònoma del Trentino-Alto Adigio (Itàlia). L’objectiu d’aquesta prospecció ha estat conèixer estratègies de desenvolupament territorial en les quals es potencien la gastronomia i el producte local com a motor econòmic i en base a la cooperació publicoprivada.

D’aquesta manera, un total de 30 professionals d’una vintena d’empreses petites i mitjanes de la comarca han participat a l’intercanvi al nord d’Itàlia, acompanyats per responsables de l’Ajuntament de Tremp i del programa Al teu gust, aliments del Pallars. Concretament, han gaudit de la proposta empresaris del sector de la carn i l’embotit, vinaters, productors de licors, d’oli i restaurants, hotels i allotjaments rurals.

Durant aquests dies, el grup del Pallars ha pogut conèixer alguns models de negoci i iniciatives de cooperació que formen part de la Strada del Vino e dei Sapori del Trentino, una associació amb 370 membres units amb l’objectiu de millorar la seva terra a través de la descoberta del territori i els seus productes: vins i grappes, carns i formatges, oli, etc., així com restaurants i allotjaments i també comerç de proximitat.

Un cop finalitzada la visita, es treballarà en un document de conclusions i lliçons apreses, que han de fer transferibles les bones pràctiques visitades a la realitat del Pallars i que seran presentades al conjunt d’empreses i actors rellevants del territori.

El Jussà visita Trentino per conèixer experiències centades en la gastronomia