Una dotzena d’immigrants del Pallars s’interessen per conèixer la societat catalana

Una dotzena d’immigrants han participat en un mòdul sobre “Coneixement de la Societat Catalana” organitzat pel Servei d’Immigració del Consell Comarcal del Pallars Jussà  i impartit pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

P1050566
photo_camera Una de les classes.

Aquesta actuació forma part del desplegament de la Llei que regula  els serveis d’acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya.

El mòdul ha constat de 5 sessions de 3 hores cadascuna, en que s’ha introduït als seus participants en diverses temàtiques com els drets i deures fonamentals que regulen la societat catalana, l’estatus jurídic de les persones estrangeres i el coneixement de la història de Catalunya. Alhora se’ls ha fet una petita introducció sobre els òrgans de govern de les diferents institucions i també se’ls ha donat a conèixer diversos equipaments culturals i cívics del seu entorn com la biblioteca, els diferents museus i sales d’exposició, el CAP o el centre cívic, entre altres, per tal que coneguin l’ús que en poden fer.

Segons ha indicat la vicepresidenta del Consell Comarcal, Pilar Cases, “és important que les persones que acaben d’arribar al nostre país facin aquest exercici d’immersió en la nostra societat, cosa que els ajudarà relacionar-se millor amb el seu entorn i afavorirà una millor integració d’aquestes persones”.

Durant el 2016 es durà a terme un altre mòdul de 15 hores que versarà exclusivament sobre el “coneixement del l’entorn laboral”. Aquests dos mòduls, sumats a dos cursos de 90 hores cadascun de llengua catalana i llengua castellana respectivament, donaran dret als immigrants a aconseguir el “Certificat de primera acollida”.