25.01.2022 |
Viure als Pirineus

ADMINISTRACIÓ LOCAL

El Consell Comarcal del Pallars Jussà presenta un pressupost de 12,5 milions d'euros per al 2020

El pressupost per al 2020 també aposta de manera clara per a l’increment i millora del serveis d’atenció a les persones.
CCPJ
Ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà/CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà presenta un pressupost de 12,5 milions d'euros per al 2020

El Consell Comarcal del Pallars Jussà presenta al ple el pressupost per a l’any 2019 que ascendeix a 12.513.000 euros. Aquesta xifra inclou una partida d’un milió d’euros que correspon a la gestió de les 13 depuradores d’aigües residuals que hi ha a la comarca atès que a partir del 2019 el Pallars Jussà és administració actuant en matèria de depuració d’aigües.

Concretament, 3,3 milions del pressupost es destinaran a inversions, un 75% a actuacions cofinançades amb fons europeus, un 25% per accions de millora dels equipaments comarcals amb especial incidència en temes d’eficiència energètica i 350.000 € estaran assignats a la clausura d’un dels vasos de l’abocador.

El pressupost també inclou els diversos serveis que presta el Consell entre els quals destaca la dotació per a la gestió del servei de recollida i tractament de residus, una partida per a serveis tècnics i d’atenció als ajuntaments, així com els de l’Oficina Jove, que gestiona programes formatius i de desenvolupament per a joves o l’Epicentre, com a oficina comarcal de turisme i centre de visitants del Geoparc.

El pressupost per al 2020 també aposta de manera clara per a l’increment i millora del serveis d’atenció a les persones. En aquest camp destaquen les partides per al funcionament del  servei per a l’autonomia personal, el banc d’ajudes tècniques o les partides de suport a entitats del tercer sector que fan actuacions d’inserció ocupacional o presten serveis per a persones amb discapacitat o problemàtica de salut mental.

El president, Josep Maria Mullol , ha volgut destacar l’increment progressiu de les subvencions aconseguides pel Consell Comarcal a través de fons europeus i de la participació en diferents programes, principalment de la Generalitat però  també de la Diputació, que permeten millorar els serveis i implementar-ne de nous.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà presenta un pressupost de 12,5 milions d'euros per al 2020
Comentarios