ADMINISTRACIÓ LOCAL

El Consell Comarcal del Pallars Jussà presenta un pressupost de 12,5 milions d'euros per al 2020

El pressupost per al 2020 també aposta de manera clara per a l’increment i millora del serveis d’atenció a les persones.
CCPJ
photo_camera Ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà/CCPJ

El Consell Comarcal del Pallars Jussà presenta al ple el pressupost per a l’any 2019 que ascendeix a 12.513.000 euros. Aquesta xifra inclou una partida d’un milió d’euros que correspon a la gestió de les 13 depuradores d’aigües residuals que hi ha a la comarca atès que a partir del 2019 el Pallars Jussà és administració actuant en matèria de depuració d’aigües.

Concretament, 3,3 milions del pressupost es destinaran a inversions, un 75% a actuacions cofinançades amb fons europeus, un 25% per accions de millora dels equipaments comarcals amb especial incidència en temes d’eficiència energètica i 350.000 € estaran assignats a la clausura d’un dels vasos de l’abocador.

El pressupost també inclou els diversos serveis que presta el Consell entre els quals destaca la dotació per a la gestió del servei de recollida i tractament de residus, una partida per a serveis tècnics i d’atenció als ajuntaments, així com els de l’Oficina Jove, que gestiona programes formatius i de desenvolupament per a joves o l’Epicentre, com a oficina comarcal de turisme i centre de visitants del Geoparc.

El pressupost per al 2020 també aposta de manera clara per a l’increment i millora del serveis d’atenció a les persones. En aquest camp destaquen les partides per al funcionament del  servei per a l’autonomia personal, el banc d’ajudes tècniques o les partides de suport a entitats del tercer sector que fan actuacions d’inserció ocupacional o presten serveis per a persones amb discapacitat o problemàtica de salut mental.

El president, Josep Maria Mullol , ha volgut destacar l’increment progressiu de les subvencions aconseguides pel Consell Comarcal a través de fons europeus i de la participació en diferents programes, principalment de la Generalitat però  també de la Diputació, que permeten millorar els serveis i implementar-ne de nous.