COMUNITAT DE TREBALL DELS PIRINEUS

La Comunitat de Treball dels Pirineus es reunirà a Tremp

La secretaria general Rosa Amorós vol que el Pirineu català sigui conegut arreu
CTP
photo_camera Una reunió de la CTP celebrada a Saragossa/CTP

La primera reunió del Consell Executiu de la Comunitat de Treball dels Pirineus sota la presidència del Govern català se celebrarà els dies 22 i 23 de gener a Tremp. A aquesta reunió hi assistiran membres dels governs de Catalunya, Aragó, Euskadi, Navarra, Andorra, Nova Aquitània i Occitània. La delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós ha dit que vol que el Pirineu català sigui conegut arreu i treballar en accions concretes que beneficiïn als veïns d'aquests territoris. La Generalitat va agafar el relleu al govern d'Aragó en la presidència de la CTP ara fa tot just un mes. Amorós va ser nomenada secretaria general per als dos anys i aleshores passarà la presidència al govern d'Euskadi.

La presidència de la Comunitat de Treball dels Pirineus té com a objectiu promoure, en estreta col·laboració amb els territoris integrants de la CTP, la posada en marxa de projectes estructurals que busquin afavorir el desenvolupament econòmic i social de l'espai pirinenc i de les zones litorals que formen part d'aquest territori.

Entre els eixos en els quals ja estan treballant destaca el clima amb l'Observatori Pirinenc de Canvi Climàtic (OPCC); la promoció d'iniciatives i atractius del territori amb la Unitat de desenvolupament i dinamització de la CTP; la mobilitat, connectivitat i accessibilitat amb el Grup de Treball d'infraestructures, transport i comunicacions; i la governança, capitalització i comunicació.

comentaris