Comencen les obres de l'església d'Orrit

Aquest dijous al matí va arribar al nucli d’Orrit el material necessari per dur a terme les obres d’arranjament de l’església de Sant Pere d’Orrit. A causa del difícil accés, el material es va transportar en un helicòpter que va efectuar 11 viatges amb un 800kg de pes cada vegada.

ORRIT-2016 11 03-ESGLESIA-HELICOPTER-  (499)
photo_camera Un helicòpter trasllada el material de les obres.

L’església de Sant Pere d’Orrit es troba molt deteriorada des de fa temps i, finalment, diferents ajuts han permès posar fil a l’agulla i començar la reparació de l’exterior en dues fases que es duran a terme simultàniament.

Durant aquesta tardor es faran diferents actuacions. En primer lloc, s’extraurà la runa, es netejarà l’interior i es repararà el terra de tota la nau. En segon lloc, es farà la coberta nova i es repararan les possibles esquerdes que han anat produint-se. Per últim, s’instal·larà una nova porta i es protegirà la totalitat del monument.

El cost total de l’obra és de 30.000€, 20.000€ provinents de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i 10.000€ del Departament de Cultural de la Generalitat de Catalunya.

comentaris