02.10.2022 |
Viure als Pirineus

GASTRONOMIA

El canvi climàtic a les 6es jornades 'Vins del Pirineu' de Tremp

El Pallars viu una revolució vitivinícola i en els darrers vuit anys han aparegut i s'han consolidat fins a dotze cellers en aquesta zona, integrada dins la DO Costers del Segre.

Vinya del Pallars 2
Imatge d'una vinya del Pallars/facebook-Alteugustaliments del pallars
El canvi climàtic a les 6es jornades 'Vins del Pirineu' de Tremp

Per tal de donar a conèixer aquest domini geogràfic i tenir una visió de les oportunitats en el mon del vi presents i futures, s'organitza a Tremp, la 6a Jornada 'Vi del Pirineu', a la seu del Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus, de l'Institut Cartogràfic Geològic de Catalunya.

El Pallars viu una revolució vitivinícola: en els darrers 8 anys han aparegut i s'han consolidat fins a 12 cellers en aquesta zona, integrada dins la DO Costers del Segre. Aquesta explosió està marcada per iniciatives de caràcter jove, en terrers d'alçada i de petites dimensions.

Per enfortir i consolidar uns projectes singulars, tant per les condicions orogràfiques, com per les característiques empresarials, és imprescindible teixir una estratègia de cooperació com a territori. Les jornades de 'Vins del Pirineu' pretenen configurar un espai de formació, assessorament i intercanvi, així com una oportunitat de col·laboració entre agents diversos.

Enguany, la 6a jornada de 'Vins del Pirineu' se centrarà en el camí de la innovació cap a la tradició. Aquesta nova jornada de 'Vins del Pirineu' se centrarà en com pot afectar i com afecta el canvi climàtic als vins, i en particular als del Pirineu. I a més serà un espai de trobada i de reflexió per als cellers del Pallars i de Catalunya.

La 6a Jornada 'Vins del Pirineu' comptarà amb la participació de Mireia Torres, Francesc Mauri, Carme Domingo de l' INCAVI Institut Català De La Vinya I Del Vi i Miquel Garcia i Pilar Salillas de Lagravera 

Les jornades s'adrecen a vinaters, restauradors i altres agents locals que tinguin interès en conèixer quines són les oportunitats que el mon del vi pot oferir a un territori.

El canvi climàtic a les 6es jornades 'Vins del Pirineu' de Tremp
Comentarios