PALLARS JUSSÀ

“AMPOLLON, de festa recicla’t”, campanya per a prevenir els efectes del "botellón" entre els joves

Els ajuntaments de Tremp i la Pobla de Segur, juntament amb l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Pallars Jussà, han iniciat la campanya “AMPOLLON, de festa recicla’t” que té com a objectiu prevenir els diferents efectes que provoca la pràctica de l’anomenat “botellón” entre els joves i el seu entorn.

Tremp
photo_camera La campanya es presentarà dimarts a Tremp.

Dins la campanya s’aborden diferents fronts com la prevenció del consum de drogues i alcohol mitjançat diferents accions que s’han dut a terme en diferents centres de secundària de la comarca, la disminució les situacions socials i de salut que se’n deriven, però també la minimització dels efectes cívics que comporta aquesta pràctica. 

Precisament aquest darrer aspecte protagonitzarà l’acció que es presentarà el proper 26 d’abril i que consistirà en penjar en un lloc visible dels centres de secundària una pancarta amb imatges de l’estat en què queden els llocs on es porta terme aquesta activitat. L’objectiu és conscienciar els joves de la necessitat de recollir i reciclar el material que utilitzen, ampolles, gots, bosses, etc, per no perjudicar aquells ciutadans, molts cops infants, que també fan ús d’aquells espais.

A cada institut s’ha escollit una o diverses imatges corresponents al municipi on es troben, de manera que els joves puguin reconèixer aquells espais.

Juntament amb aquesta acció també està previst fer-ne altres amb el mateix objectiu com reubicar diferents contenidors de reciclatge per facilitar-ne l’accés als joves que practiquen l’Ampollon i en el cas de Tremp, els estudiants d’estudis artístics de l’institut participaran a decorar aquests contenidors amb elements que els identifiquin amb la campanya i promoguin la sensibilització dels joves.

Per cridar l’atenció dels joves vers la campanya, s’ha buscat una nova denominació d’aquesta activitat a través de la paraula “Ampollon” fent el joc amb la paraula catalana ampolla enlloc de la botella.

La presentació tindrà lloc el dimarts 26 d’abril a l’institut de Tremp a les 10:30h.