ESQUÍ DE FONS

Uns circuits ràpids i exigents decideixen els campions de Catalunya de Fons

Amb gruixos de neu que feia temps que no es veien, Tuixent-La Vansa va celebrar aquest cap de setmana els Campionats de Catalunya d’Esquí de Fons, tant els relleus com individual. La prova va constar d’uns circuits vistosos que van exigir el millor dels esportistes.

Sergi Brau esquí de fons
photo_camera Sergi Brau competint als Campionats de Catalunya celebrats a Tuixent-La Vansa

Aquest passat cap de setmana l’estació pirinenca de Tuixent-La Vansa va celebrar els Campionats de Catalunya d’Esquí de Fons, organitzats pel Club d’Esquí Nòrdic l’Arp (CENA). Una edició, sens dubte, especial gràcies a les condicions meteorològiques d’aquesta darrera setmana, que van provocar que es registressin espectaculars gruixos de neu a les pistes.

Com a tret de sortida, el dissabte es van celebrar els relleus, en un dia marcat pel fred intens que, això sí, no va impedir que la competició transcorregués amb normalitat. Per la seva part, l’endemà va arribar el torn de la prova individual, en un dia serè acompanyat de núvols.

Els circuits preparats per l’organització i l’estació van oferir un bonic espectacle a la vista del nombrós públic assistent. En la categoria més petita, d’U10, Joana Puig del Bellver va ser la campiona per davant de Laura Bajona del CENA. En homes, Bernat Cadena del CENA va superar Jofre Puig del Bellver i Enric Solé del CENA.

En U12, victòria per a Martina Sellés del Bellver, amb Berta Guitart i Nuria Ruiz completant el podi, ambdues del CENA. Pablo Moreno del CAEI va ser-ne el guanyador, amb Marçal Gabarró del CEFUC segon i Martí Gasch del Bellver tercer. En U14,  Eva de la Hera del Bellver es va imposar a Martina Miquel del CENA i a Aran Plana del Bellver. I en homes,  Roc Vilaró del Bellver va endur-se el títol per davant de Marc Colell del CEFUC i Aniol Borrell del PEC.

Per la seva part, en U16 la campiona va ser Marta Moreno del CAEI, superant a Jana Sellés del Bellver i Claustre Montaner del CENA. En canvi, en categoria masculina victòria per a Martín Morales del CEFUC, amb Miquel Auladell del PEC segon i Joan Carles Sánchez del CENA tercer. En U18, Martina Barrés del PEC va ser la més ràpida en completar el circuit superant a Maria Sellés del Bellver i Zoe Sanllehy del CAEI. Jaume Pueyo del CEFUC va ser el campió per davant d’un company d’equip, Gerard Palomo, i Pol Riu del CENA.

En U20, títol per a Sara Erola del CEFUC i per a Gral Sellés del Bellver, que va superar a Guillem Sánchez del CEFUC. En Màster masculí, campió Jaume Forcada del PEC amb Josep Maria Solé del CENA darrere seu. Per últim, en sènior femení victòria per a Marta Cester del CAEI mentre que en homes, títol per a Sergi Brau del CENA, completant el podi Marc Alonso del CEFUC i Armand Geriment del Bellver.

Emoció als relleus de dissabte

En aquesta modalitat de relleus, sempre vibrant, la categoria infantil va comptar amb nombrosa participació. L’equip vencedor va ser el del CEFUC format per Marc Vicente, Marçal Gabarró i Marc Colell, mentre que dos equips del CENA van completar el podi. En dones, l’equip del Bellver format per Aran Plana, Martina Sellés i Eva de la Hera van endur-se el títol per davant, també, de dos equips del CENA.

I en categoria absoluta, un equip del CENA amb Sergi Brau, Joan Carles Sánchez i Pol Riu van proclamar-se campions de Catalunya, superant a dos equips del CEFUC. En dones, l’equip del NEC-Naturlandia format per Carola Vila, Ona Ferrando i Laura Orgué van superar per poc a l’altre equip d’aquest club, mentre que l’equip del CENA va ser tercer.

comentaris