Tret de sortida de la Ronda dels Cims

A les 7 del matí s'ha alçat el teló de la Ronda dels Cims, la prova reina de la novena edició de l'Andorra Ultra Trail Vallnord.

andorra 1
photo_camera Sortida de la Ronda dels Cims. Foto: AUTV/Photossports.com

Il·lusió, nervis, emoció i superació personal. Són només algunes de les sensacions que els 450 participants de la Ronda dels Cims tenien aquest divendres amb l'inici del seu repte. Amb els primers raigs de sol del dia, el repic de les campanes de fons, la música sonant i l'speaker anunciant la sortida, els valents han donat els primers passos d'una aventura que els portarà a completar 170 km pels cims del país, acumulant fins a 13.500 metres de desnivell.

Una volta al Principat que arrenca amb un primer quilòmetre de pujada sobre asfalt per estirar el grup donant la volta a Ordino i que els conduirà a enfilar-se a 16 ports per sobre dels 2.400 m amb una altitud mitjana de 2.085m. Un repte majúscul amb vistes panoràmiques, zones minerals, prats d'alta muntanya, boscos, llacs i glaceres.

S'espera que els corredors més ràpids arribin de nou a Ordino amb un temps proper a les 30 hores, però si alguna cosa defineix a l'Andorra Ultra Trail Vallnord i a totes les seves proves és la voluntat de l'organització de posar totes les facilitats perquè els participants completin la cursa oferint talls horaris amplis. Així, fins al diumenge a la nit podran creuar la línia de meta i completar un somni que els haurà descobert els camins més espectaculars del Principat.

El Mític i el Celestrail també arrenquen avui
La Ronda dels Cims ha donat el tret de sortida a primera hora del dia però, quan els participants sumin 15 hores a les cames, es donarà també el tret de sortida al Mític. Amb un ascens fins al punt més alt del Principat, el Pic del Comapedrosa (2.942m), és una d'aquelles proves que ningú es vol perdre.

Unes hores més tard, a mitjanit, arribarà la màgia del Celestrail. Els corredors iniciaran el seu repte sota la llum de la lluna plena, en una prova exigent i salvatge que recorre fins a 83 km amb 5.000 m de desnivell positiu.

A més, durant la tarda d’avui, es faran els briefings del Mític, del Celestrail i de la Marató dels Cims, que donarà el tret de sortida el proper dissabte a les 8.00 del matí al poble d’Ordino.

andorra2

Eufòria, 48 hores d'aventura
La novena edició de l'Andorra Ultra Trail Vallnord va alçar el teló el passat dimecres a les 7.00 hores del matí amb Eufòria, la gran novetat del 2017. Els participants d'aquesta prova per parelles de 233 kilòmetres i sense marcatge han superat les 48 hores d'aventura.

En aquests primers dos dies, la parella formada per Nahuel Passerat i Julian Morcillo lidera la cursa amb una avantatge de mes d'una hora sobre Pavel Paloncy i Filip Silar. Tenint en compte el ritme de la prova, s'espera que la parella guanyadora arribi al poble d'Ordino entrada la nit. 

comentaris