ESQUÍ DE FONS

Tot a punt per a la XXVI Marxa Pirineu 2018, “Memorial Frederic Roura”, d’esquí de fons

La Marxa Pirineu l’organitza el CEFUC i és l’única d’esquí de fons que té sortida en una estació (Lles) i finalitza en una altra (Aransa)

photo_camera Sortida de la Marxa Pirineu 2017 Foto XCircuit Pirineus Nòrdic Esquí

El proper  21 de gener tindrà lloc a les estacions cerdanes de Lles i Aransa la XXVI Marxa Pirineu “Memorial Frederic Roura” d’esquí de fons. Aquesta marxa popular és l’única de fons de l’estat espanyol que té sortida en una estació (Lles) i finalitza en una altra (Aransa). Tot és a punt per tal que l’edició d’enguany sigui un èxit de participació i organització. L’estat de les pistes és extraordinari i la quantitat de neu molt abundant.

 La data límit per a la inscripció a la Marxa Pirineu, organitzada pel CEFUC, és el 19 de gener a les 24 hores. Com és habitual, regiran les normes FIS adaptades a les característiques d’aquesta prova. La modalitat és de tècnica liure. Es cobrarà un suplement de 5€ per inscripcions a partir de divendres a les 24.00 i es tramitaran directament a l'estació de Lles o Aransa. Per a participar en qualsevol de les distàncies, és imprescindible la presentació de la llicència d’una Federació d’Esports d’Hivern de la temporada en curs. En cas de no disposar de la llicència el preu de la cursa per a no federats inclou la llicència de dia del Circuit Pirineus Nòrdic Esquí, vàlida exclusivament per al dia de la competició.

 Totes les inscripcions s’hauran de fer a l’enllaç www.tmtiming.com i directament a les estacions de Lles i Aransa el dia anterior a la Marxa. La recollida de dorsals tindran lloc a l’oficina de turisme de la Seu d’Urgell el dissabte anterior a la Marxa i l’estació de Lles, el mateix diumenge de la prova 8h30 a 9h30. Pel que fa a la distància de 25 km: homes i dones, nascuts l’any 2001 i abans. No es farà categoria familiar en aquesta distància. Pel que fa a la distància de 14 km, és oberta a totes les categories. En relació a la Categoria Familiar: (exclusivament en la cursa de 14 km) a) el nombre mínim de participants per família ha de ser de 3 i un dels membres ha de ser, obligatòriament pare o mare, avi o àvia. b) Es poden inscriure tants membres com es vulgui, però es comptarà la suma de temps dels 3 primers arribats. c) El participant que s’inscrigui com a membre de la categoria Familiar no podrà optar a premi de la distància. d) No es puntuarà a membres de la categoria familiar que no s’hagin desplaçat pels seus propis mitjans ( no pulka, no cadireta, no motxilla) Els horaris seran els següents:10:00 Sortida de l’estació de Lles - Distància 25 km – Homes i Dones. 10.15 Sortida de l’estació de Lles – Distància 14 km – Homes, Dones i Familiar Horaris de tancament: 12.00 – Tancament control de Pollineres 12.45 – Tancament control de Prat Miró 14.00 – Tancament d’arribada a Aransa Si algun corredor arriba a un punt de control després del tancament, no podrà continuar la cursa. Els corredors hauran de lliurar el dorsal i el xip en finalitzar la cursa. En cas contrari, hauran d’abonar-ne el seu cost. Pel que fa a les classificacions i els premis, es lliuraran trofeus als tres millors classificats de cada distància homes dones i categoria familiar. Es lliuraran també premis especials als participant de més edat, participant de menys edat i participant d’esport adaptat de cada distància.L’organització preveu un servei d’autocars a disposició exclusivament dels participants a la Marxa Pirineu amb l’objectiu que sigui fàcil el retorn de l’arribada al lloc on s’ha deixat el vehicle.

La Marxa Pirineu és organitzada per un Comitè format per les dues estacions d’esquí de fons per on transcorre la prova (Lles i Aransa) i pel CEFUC (Club d’Esquí de Fons Urgellet Cerdanya). Compta amb l'adhesió del Consell Comarcal de la Cerdanya, els ajuntaments de Lles de Cerdanya i la Seu d’Urgell, i l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Aransa. També rep el suport de la Diputació de Lleida, la Cooperativa CADÍ i altres empreses col·laboradores.