Queden menys de dos dies perquè soni el tret de sortida, i el compte enrere d'aquesta edició de la Salomon Ultra Pirineu ja ha començat. Es va anul·lar el 2020 a causa de la pandèmia, i torna aquest cap de setmana amb més ganes que mai per omplir de corredors els carrers de Bagà i el Parc Natural del Cadí Moixeró. Com a novetat aquest 2021, hi haurà quatre proves amb sortida i meta a Bagà, que faran d'aquesta SUP una prova adaptada a la situació sanitària i més segura, amb millores de recorreguts que proporcionaran als corredors una experiència única.
Com cada any, l’esdeveniment començarà amb la Molina Nit Pirineu KV® divendres dia 1 a les 19: 30h al telecabina de la Molina.
La prova reina continua sent l'emblemàtica Salomon Ultra Pirineu 100k®, que s'endureix per als 1.200 runners que prendran la sortida el dissabte 2 d'octubre a les 5:30h a la Plaça Porxada de Bagà, i es converteix en una de les curses més exigents i internacionals de país amb 100km i 6.600m de desnivell positiu.
D'altra banda, es recupera l'antiga Salomon Marató Pirineu 42k® amb 2.800 metres de desnivell positiu i un recorregut de pur trail running resultat d'una fusió entre la Salomon Trail Pirineu i la Salomon Sky Pirineu. 1.300 corredors partiran de Bagà el 2 d'octubre a les 9: 00h.
La germana petita és la Salomon Mitja Pirineu 21k®, que canvia de data i de lloc passant a sortir i arribar a Bagà el diumenge 3 d'octubre a les 9:30h. Augmenta el desnivell a 1.450 metres, i millora el recorregut oferint unes vistes panoràmiques de la Serra d'Ensija, el Comabona i el Pedraforca.
(Foto: Salomon Ultra Pirineu 2019 / Ariño Visuals)
Bagà es prepara per rebre als millors corredors del món: Kilian Jornet torna a córrer a casa
Aquest cap de setmana, Bagà es convertirà en l'epicentre del trail running mundial, reunint a alguns dels millors corredors de el món, entre ells, l'atleta de casa, Kilian Jornet, que prendrà la línia de sortida de la Salomon Ultra Pirineu 100k, prova que va guanyar el 2012 i el 2015. Una cursa que transcorre per les muntanyes on va néixer i va créixer. 6.600m de desnivell de paisatges espectaculars, de camins que sens dubte, tenen l'espectacle garantit.
En el pla masculí, les diferents proves d'aquesta edició de SUP comptaran amb la presència d'atletes com Dmytri Mityaev, Zaid Aid Malek, Artiz Egea, Jordi Gamito, Cristofer Clemente, Aurelien Dunand-Pallaz, entre d'altres. En el pla femení, Emelie Forsberg, Azara Garcia, Ragna Debats, Gemma Arenas, Ekaterina Mityaeva, Laia Diez, Caroline Chaverot, Ida Nilsson, Eli Gordón y Clàudia Galicia són alguns dels noms més destacats del cap de setmana. Consultar la llista completa d'elits inscrits aquí.
(Foto: Kilian Jornet competint en la Salomon Marató Pirineu el 2017 / Sergi Colomé)
La Salomon Marató Pirineu en directe per TV3
La Salomon Marató Pirineu, darrera prova de les Golden Trail National Sèries (Espanya i Portugal), i part de les Spartan Trail World Championship en distància de Trail Run Championship, amb 42km i 2.800 metres de desnivell, tindrà lloc aquest dissabte 2 d'octubre a partir de les 10:00h i serà retransmesa en directe per TV3. L'emissió es podrà seguir també per la web i per les xarxes socials amb l’etiqueta #UltraPirineuTV3. Paral·lelament, es podrà veure en altres idiomes des del web de Salomon Ultra Pirineu.
Tota la Salomon Ultra Pirineu 100k en streaming
La prova reina, la Salomon Ultra Pirineu 100k, es podrà seguir des del canal de Facebook de Salomon Ultra Pirineu, des del web de la cursa y des del canal de Youtube de Salomon Spain. La retransmissió en streaming començarà a les 5:30h del dissabte 2 d’octubre i s’allargarà fins l’arribada de les tres primeres classificades de la categoria femenina, prevista als voltants de les 18:00h del mateix dissabte.
Una edició més segura i adaptable a la situació sanitària: protocol Covid-19 i material obligatori
L'organització ha estat treballant per garantir que la realització de les proves sigui amb la màxima seguretat possible. S'ha creat un protocol de mesures Covid-19 en el qual s'especifiquen mesures per a corredors com la necessitat de disposar o bé d’un certificat digital de la UE que acrediti una pauta completa de vacunació; un certificat digital de la UE que acrediti recuperació de Covid-19; o una prova negativa de PCR o antigens recent de menys de 48 hores. Per als corredors que no disposin de cap d'aquests documents, l'organització ha habilitat una zona de el pavelló de Bagà a on un servei mèdic realitzarà test d'antígens.
D'altra banda, les sortides de la SUP100K, SMP42K i SMP21K es faran a la Plaça Porxada de Bagà a on s'ha ampliat la zona de sortida per la part posterior per fer calaixos de sortida separats als quals s'accedeix per diferents punts. Els corredors hauran de portar mascareta en tot moment i se la podran treure un cop creuin la línia de sortida. L'accés a la plaça de la Porxada estarà restringit als corredors i tancat a el públic.
Per a més informació sobre el protocol Covid-19 consultar https://ultrapirineu.com/faq.
Per garantir la seguretat dels corredors, l'organització segueix recordant la necessitat i importància de portar el material obligatori. Totes les carreres SUP es realitzen en entorns d'alta muntanya, on la previsions meteorològiques són menys precises que en cotes més baixes, i on el clima és molt inestable amb canvis de temps sobtats.
El testimoni de la Paola Soto, la corredora argentina que es va perdre a la SUP de 2016, és un clar exemple de com el material obligatori pot salvar la vida. Per a més informació sobre el material obligatori consultar https://ultrapirineu.com/es/control-de-material
(Foto: Salomon Ultra Pirineu 2019 / Ariño Visuals )
Públic i assistències: com desplaçar-se durant l’esdeveniment i altres activitats
L'organització ha treballat en opcions de transport per millorar l'experiència del públic i l'assistència. L'Ultra Bus és sens dubte l'opció més còmoda i sostenible que permet el desplaçament als principals punts de carrera sense embussos.
Tant el públic com les assistències dels participants han de tenir molt en compte que molts avituallaments es troben en llocs de molt difícil accés en cotxe i / o amb poc espai per aparcar. Per això l'organització, en coordinació amb els Mossos d'Esquadra i protecció civil, ha elaborat un pla vial amb l'objectiu de garantir que no es produeixin col·lapses a les vies d'accés als avituallaments, i així evitar possibles bloquejos en el pas de vehicles de les forces de seguretat, organització i ambulàncies, en cas que fos necessari. Per a més informació sobre les línies de bus, horaris de pas i accessos per a cotxe consultar https://ultrapirineu.com/es/publico-asistencias.
D'altra banda, més enllà de les curses aquest 2021 torna l'Expo Pirineu, amb nova ubicació al carrer de Raval, que està connectada amb la zona de meta i per on està previst que passin unes 10.000 persones, entre participants, acompanyants i públic.
Cuidar les muntanyes y respectar el Parc Natural del Cadí-Moixeró
El Parc Natural del Cadí-Moixeró és la casa d'Ultra Pirineu i milers de corredors passaran pels seus camins aquest cap de setmana. És evident que qualsevol activitat a l'aire lliure comporta algun tipus d'impacte o pertorbació de l'entorn natural, per això des del Parc Natural del Cadí-Moixeró es demana a tots els corredors que respectin al màxim l'entorn. Mesures com ajustar-se a el traçat dels camins, assegurar que els embolcalls de menjar o beguda es queden dins de les butxaques o la motxilla, evitar alterar els animals domèstics com vaques, entre altres, són de gran importància i poden fer la diferència. Més informació a https://ultrapirineu.com/parc-natural.
|
|
|
|
|
|