03.10.2022 |
Viure als Pirineus

CURSES PER MUNTANYA

Torna el Circuit Fer de curses per muntanya amb vuit proves a l’Alt Urgell i una a la Cerdanya

Comença aquest cap de setmana amb l’Escanyabocs i acabarà el 30 d’octubre amb la Marató de Boumort

 

Circuit fer CCAU
Presentació del Circuit Fer de curses per muntanya 2021 / CCAU
Torna el Circuit Fer de curses per muntanya amb vuit proves a l’Alt Urgell i una a la Cerdanya

Amb l’Escanyabocs arrenca aquest cap de setmana a l’Alt Urgell el Circuit Fer de curses per muntanya, que enguany comptarà amb un total de nou proves, una de les quals a la Cerdanya. D’aquesta manera es recupera una convocatòria que l’any passat es va haver de suspendre a causa de les mesures de contenció de la Covid-19. L’edició de 2021 és la que fa 12 des que es va posar en marxa el circuit.

A la presentació del Circuit Fer, que s’ha fet aquest matí a la Seu d’Urgell, hi han assistit la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós, el president de la Unió Excursionista Urgellenca i coordinador del circuit, Xavier Escribà, i el diputat per l’Alt Urgell a la Diputació de Lleida, Antoni Navinés. Tots tres han coincidit a posar de relleu la importància de la represa del Circuït Fer després del parèntesi obligat de 2020 i han destacat la implicació de desenes de persones que, de manera voluntària participen en l’organització de les diverses curses.

cf-00

Les curses que conformen el calendari del Circuït Fer 2021 són de tres modalitats diferents. D’una banda, les proves circulars, que seran l’Escanyabocs, el 15 de maig a la Seu d’Urgell; la Berén-Sant Quiri, el 19 de juny; la Trobada d’Aristot, el 8 d’agost; la Radikal Estana, el 12 de setembre; la Foranca, el 3 d’octubre a Alàs; i la Marató de Boumort, el 30 d’octubre. Per altra part, hi ha programades dues curses verticals: l’Arruix&Vol, el 5 de juny d’Organyà a Santa Fe; i la Vertical Urgellet, el 17 d’octubre de la Seu d’Urgell a Calbinyà. La tercera modalitat és la transfronterera, amb la prova que transcorrerà entre la Seu d’Urgell i Sant Julià de Lòria, que a més serà nocturna, el 18 de setembre.

Les principals novetats de l’edició d’enguany seran la circular Berén-Sant Quiri, que substitueix la Vertical Quiri, de 17 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu; i la Vertical Urgellet, de 5,7 quilòmetres i 791 metres de desnivell.

El Circuit Fes 2021 compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, la Cooperativa Cadí, PEUSA i Tot Nòrdic.

Torna el Circuit Fer de curses per muntanya amb vuit proves a l’Alt Urgell i una a la Cerdanya
Comentarios