ESPORTS D'HIVERN

Jaume Pueyo (CEFUC) i Maria Iglesias (ANEC) continuaran formant part de l'equip estatal d'esquí nòrdic

Fins a 19 esportistes de la FCEH en formaran part, més de la meitat del total d’escollits. A més, cal sumar-hi 12 esportistes catalans més que han estat inclosos en els equips de seguiment.
Jaume Pueyo RFEDI
photo_camera El fondista alturgellenc, Jaume Pueyo / RFEDI

Fins a 19 esportistes de la FCEH formaran part de les estructures esportives de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) de cara a la temporada 2021-2022. Una xifra rècord per als interessos de la Federació, que suposa el 54,2% del total d’integrants (19 de 35). La segona federació amb més pes a la llista és la del País Basc (NKEF), amb 7 membres.

Es manté així la línia ascendent que reflecteixen les xifres dels darrers anys. El número d’integrants respecte a la temporada passada evoluciona de 16 (50%) a 19 (54,2%), mentre que encara és més significatiu el creixement respecte a darreres temporades com la 2018-2019, on eren 11 representants (45,8%).

Els 19 esportistes s’enfrontaran a una temporada intensa, marcada especialment per la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern a Beijing, el febrer de 2022.

En Esquí Alpí, es mantenen Albert Ortega (LMCE), Joaquim Salarich (LMCE), Alex Puente (CAEI) i Arrieta Rodríguez (CEVA), i s’hi afegeixen Tomás Barata (CEVA) i Conrad Sastre (GRANUEC).

En Snowboard, no falten dues referències com Queralt Castellet (CEMT) i Maria Hidalgo (CEMT), així com Bernat Ribera (CSFC), que disputarà la seva quarta temporada a la RFEDI, a més de les novetats d’Antoni Toledo (BST) i Nora Cornell (CSFC), que pugen dels equips de seguiment. Respecte al Freestyle Esquí, l’especialista en moguls Lucas Verdaguer (Llívia) estarà acompanyat del seu germà petit, Oliver Verdaguer (Llívia).

          (Foto: La fondista aranesa Maria Iglesias a Vielha /FS)

On no hi ha canvis és en Esquí de Fons, on es mantenen Jaume Pueyo (CEFUC) i Maria Iglesias (ANEC), així com en Múixing, amb els experimentats integrants Víctor Carrasco (AEM), Olga Álvarez (AEM) i Lázaro Martínez (GOSesport).

En canvi, on sí que cal destacar una important novetat és en l’equip d’Esquí de Velocitat, on s’incorpora la catalana Marta Visa (CEC).

Per altra banda, també és molt significatiu el pes dels esportistes catalans en els equips que conformen el programa de seguiment, que aniran sent convocats durant la temporada.

Són 11 integrants de la FCEH d’un total de 16 (68,7%): Aura Coronado (MLEC), Aleix Aubert (LMCE), Jonás Sánchez (COPOS) i Aniol Torres (GRANUEC) en Esquí Alpí; Narcís SallerasAroa Da SilvaAndrea Seijas i Edgar Forner del CSFC en Snowboard Freestyle; Urko Yarza i Maria Lucas del MAC en Freeski; i Marta Moreno (CAEI) en Esquí de Fons. A més, també destaca la presència de la gironina Núria Pau, que forma part d’un programa de seguiment preolímpic en el seu camí cap als JJ.OO.