El regidor Isidor Alberich va avançar que les rutes guiades d’enguany presenten dues novetats que se centren en la presentació d’aquesta oferta com són la incorporació del mètode SENDIF i la inclusió al fulletó informatiu d’un codi QR.
Pel que fa a la utilització del SENDIF aquesta eina permet qualificar la dificultat de les rutes amb l’objectiu d’oferir una informació més acurada, seguint un mètode més estàndard i estès i dissenyat per la Taula de Senderisme de l’Alt Pirineu i Aran, i que determina la dificultat de l’itinerari segons l’esforç físic que reclama i la dificultat tècnica marcat per les característiques del terreny per on passa.
(http://www.sompirineu.cat/
Pel que fa a la segona novetat que presenten en aquesta edició és la substitució del clàssic llibret per un fulletó que presenta les rutes en format reduït: nom de la ruta, tipus de sortida, dificultat i entitat organitzadora, acompanyat d’una fotografia.
En aquest fulletó s’ha inclòs un codi QR que enllaça a una pàgina web on es poden trobar les fitxes específiques de cadascuna de les rutes, amb les explicacions detallades de la sortida, dades tècniques (distància, desnivell, durada); consells per als usuaris i més fotografies.
Respecte al canvi de format, passant de llibret a fulletó, Isidor Alberich va explicar que d’aquesta manera permet fer dues distribucions a l’any, un fulletó per les sortides de primavera-estiu, i un altre, per les de tardor-hivern, tot donant molta més informació de cada sortida, ja que es poden consultar, descarregar o imprimir en fitxes. “Es tracta d’un format més còmode i fàcil de guardar que no pas el tradicional llibret”. En aquest fulletó de les rutes guiades també s’inclou l’adreça web on consultar totes les fitxes de les sortides.
La Seu d’Urgell-Sant Julià de Lòria, primera ruta
La primera sortida que contemplen Les Rutes Guiades és la que tindrà lloc aquest proper diumenge, 17 d’abril, amb una ruta a peu entre la Seu d’Urgell i la parròquia andorrana de Sant Julià de Lòria. Aquesta sortida, de 18 quilòmetres de distància, 1.000 metres de desnivell i d’una durada de 6 hores i 30 minuts, està catalogada com a molt exigent. La tornada es realitzarà en autobús.
Donar a conèixer el patrimoni cultural i històric de l’Alt Urgell