La Seu i Andorra la Vella presentaran candidatura conjunta per a organitzar els Special Olympics del 2018

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Comú d’Andorra la Vella presentaran candidatura conjunta per a organitzar els jocs esportius Special Olympics del 2018. Així ho han fet públic aquest dilluns l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i la cònsol andorrana, Conxita Marsol, en roda de premsa celebrada a l’Ajuntament de la capital alturgellenca.

Presentació candidatura la Seu-Andorra la Vella JJSSOO 2018 028
photo_camera Presentació de la candidatura la Seu-Andorra la Vella JJSSOO 2018.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Comú d’Andorra la Vella presentaran candidatura conjunta per a organitzar els jocs esportius Special Olympics del 2018. Així ho han fet públic aquest dilluns l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i la cònsol andorrana, Conxita Marsol, en roda de premsa celebrada a l’Ajuntament de la capital alturgellenca.

Aquesta iniciativa d’organitzar aquest important esdeveniment social i esportiu va sorgir a principis de 2015 arran d’una trobada entre l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i Special Olympics Catalunya. A partir d’aquí, es van iniciar les converses entre el Consistori urgellenc, el Comú d’Andorra la Vella Special Olympics Catalunya, Special Olympics Andorra, ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics), la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i Govern d’Andorra per tal de poder presentar una candidatura conjunta. “Una candidatura singular, ja que es tracta de la primera candidatura transfronterera”, ha manifestat Albert Batalla. L’alcalde urgellenc ha remarcat que “aquesta candidatura posa en valor el millor que poden oferir ambdues seus, tant la ciutat de la Seu d’Urgell com la parròquia d’Andorra la Vella, amb la clara voluntat de ser molt competitius per aconseguir, finalment, organitzar aquests jocs esportius”.  

Batalla també ha ressaltat que aquesta candidatura també es basa en la tradició que tenen la Seu i Andorra la Vella en l’organització “reeixida” d’esdeveniments esportius i, alhora amb la voluntat de visualitzar la normalització d’un col·lectiu de persones amb discapacitat “molt significatiu”.  

Per la seva part, la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha coincidit amb l’alcalde de la Seu d’Urgell que aquesta és una candidatura fruit d’un treball tècnic realitzat durant prop de dos anys entre l’Ajuntament urgellenc i el Comú andorrà. “Podem afirmar que aquest projecte de candidatura està suficientment madurat per dir que estem a disposició de presentar-la per poder optar a organitzar els Jocs Special Olympics del 2018”, ha assegurat Marsol.La cònsol també ha remarcat al respecte que “unint forces, tenim moltes possibilitats de tenir èxit, ja que així ho demostra l’experiència provada d’organització que tenen tant a Andorra com la Seu”. La cònsol també ha volgut remarcar que “a Andorra la Vella tenim aquesta sensibilitat cap a aquest important col·lectiu de persones”.    

Tardor del 2018

Abans, però, de presentar aquesta candidatura conjunta per albergar aquests jocs, tant l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com el Comú d’Andorra la Vella hauran d’aprovar aquesta petició. En el cas de la Seu, aquesta petició passa pel ple d’avui dilluns, mentre que pel que fa a Andorra la Vella la proposta passarà pel consell del pròxim 20 d’octubre.

D’altra banda, aquests jocs se celebraran durant la tardor de l’any 2018, en unes dates encara per concretar.

Proposta programa d’esports  

La Seu com Andorra la Vella han unit esforços per poder donar cobertura a totes les disciplines esportives. Així, el dossier de la candidatura proposa les diferents disciplines esportives que s’hi portaran a terme i les instal·lacions on es desenvoluparan. A la Seu d’Urgell tindran lloc el bàsquet, el bàdminton, l’hoquei interior, la petanca, el tennis taula i el ciclisme, mentre que Andorra la vella acollirà les proves gimnàstica, judo, atletisme i natació, i les competicions de futbol sala, handbol i tennis

Pel que fa a la cerimònia d’inauguració dels jocs se celebraran a la Seu d’Urgell. Per la seva part, Andorra la vella acollirà la cerimònia de clausura.

L'organització dels Special Olympics al nostre territori comportarà l'estada  de més de 3.000 persones entre atletes, voluntaris, tècnics i entrenadors vinguts de Catalunya i d'arreu de l'Estat, així com delegacions procedents de fins a una vintena de països diferents, entre els quals s’espera que Andorra també hi tingui una nodrida representació.