La Seu d'Urgell, capital del Dia Mundial de l’Activitat Física 2017

Amb el lema “Gent Activa, Gent Feliç” es vol combatre el sedentarisme, segon factor de risc de mort als països occidentals

Presentació DMAF-Palau Robert
photo_camera Presentació al Palau Robert

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el secretari de Salut Pública, Dr. Joan Guix, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, van presentar ahir al Palau Robert de Barcelona les novetats i els actes previstos per la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) 2017, que es commemorarà arreu de Catalunya al voltant del 6 d’abril i que celebrarà l’acte central a la Seu d'Urgell.

Amb el lema “Gent Activa, Gent Feliç”, l’objectiu de la jornada és promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar, així com remarcar els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica sobre l’esfera emocional, tot acumulant 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran, i 60 minuts en infants i adolescents. El repte és superar les xifres de participació -més de 208.000 persones, 680 entitats implicades i mig miler d’esdeveniments registrats- del 2016, majoritàriament mitjançant caminades i activitats dirigides. 

“Volem que aquesta celebració sigui l’inici d’una petita revolució de l’activitat física, que arrenqui des de les escoles, per tenir una societat més activa i més feliç”, ha dit Gerard Figueras sobre una iniciativa “transversal del Govern al costat de les entitats esportives, educatives i de salut” del país. El secretari general de l’Esport ha subratllat que l’activitat física diària “ens permet viure millor” i que promoure-la augmenta, d’altra banda, el nombre de persones practicants i “els potencials campions”.

Enguany, l’acte central a Catalunya tindrà lloc a la Seu d’Urgell al costat de múltiples activitats programades arreu del territori català entre l’1 i el 30 d’abril. Segons ha explicat Albert Batalla, la capital de l'Alt Urgell, pel 6 d'abril el Servei Municipal d'Esports de l'Ajuntament ha programat, al Rafting Parc (Parc Olímpic del Segre), per als escolars de primària i secundària activitats d’atletisme, zumba, body combat, orientació i piragües, a banda de tallers d’escalada, slackline, bitlles catalanes, petanca, tir amb arc, malabars, coordinació, acrosport, freestyle, karate, hip hop, bàdminton i golf. A més, les 9.45 hores els 1.200 alumnes que prenen part en les activitats organitzades expressament pel DMAF faran una coreografia conjunta per ballar la cançó del club Super 3 “'M'agrada l'esport”'.

Es pot trobar tota la informació i materials de la campanya del DMAF a la pàgina web específica esport.gencat.cat/gentactiva, i es pot seguir la participació arreu de Catalunya a través del twitter @GentActiva i el facebook GentActiva amb l’etiqueta #gentactiva.