28.01.2022 |
Viure als Pirineus

Set catalans formaran part de les estructures de la Federació Espanyola d'Esports d'Hivern

Els responsables esportius de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) han compost els equips d’esports d’hivern per a la propera temporada 2015-2016 amb un total de quinze esportistes, set dels quals pertanyen a la FCEH. Els catalans Quim Salarich, Alex Puente, Júlia Bargalló, Núria Pau i Mariona Boix (pendent de recuperació d’una lesió) continuaran integrant l’equip d’esquí alpí. Queralt Castellet seguirà en l’equip d’snowboard, al qual s’unirà la també catalana Maria Hidalgo.

 

Maria Hidalgo i Queralt Castellet -Kreischberg 2015
Maria Hidalgo i Queralt Castellet.
Set catalans formaran part de les estructures de la Federació Espanyola d'Esports d'Hivern

Després d'analitzar els resultats de la passada temporada i pensant en el futur dels esportistes més joves, la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) ha configurat els nous equips esportius per a la propera temporada 2015-2016 en les disciplines d’esquí alpí, snowboard, esquí de fons i biatló. Aquesta nova estructura estarà formada per quinze esportistes, set dels quals pertanyen a la Federació Catalana, quatre a la Basca, dos a l’Andalusa, un a l’Aragonesa i un a la Càntabra. Tots ells comptaran amb un equip tècnic que donarà seguiment als seus entrenaments durant les concentracions en neu, a més d'un equip amb seu a Espanya d'avaluació i suport a la preparació física, fisioteràpia i serveis mèdics.

Esquí alpí

De la FCEH continuaran en l'equip d’esquí d’alpí cinc dels sis esportistes que van ser-hi la passada temporada; el mundialista Quim Salarich, l'olímpic Alex Puente, Júlia Bargalló, Núria Pau i Mariona Boix, que es recupera d’una lesió i seguirà un programa de rehabilitació compartit entre la RFEDI i el CETDI Catalunya.

A més, l’equip masculí mantindrà als corredors de la Federació Basca Juan del Campo i Paul de la Cuesta, aquest segon format al Club Aranès d’Espórts d’Iuèrn des del 4 anys i fins que va entrar a l’equip estatal.

Quan al cos tècnic, l’equip masculí tindrà una nova incorporació, l'austríac Christian Leitner, professional de gran experiència internacional a la Copa del Món (ex entrenador de Finlàndia i el Japó). L’equip femení  serguirà amb Joan Orriols com a responsable tècnic i Toño Góngora com a skiman.

Snowboard i Freestyle

La catalana Queralt Castellet, 2ª plaça al halfpipe dels Mundials de Kreischberg’15, i considerada una de les millors riders de l'actualitat, compartirà equip amb la també catalana Maria Hidalgo (big air i slope style) que seguirà amb l’ex rider català Carles Torner com a responsable tècnic. Hidalgo ha fet uns grans resultats aquesta temporada: 3a classificada al slopstyle de la Copa Europa de Landgraad, 10a al halfpipe del Campionat del Món de Kreischberg i 9a al big air de la Copa del Món de Stoneham.

En l’equip es mantindran també la resta de riders de snowboard cross: el donostiarra Lucas Eguibar, el santanderí Laro Herrero i el ceutí Regino Hernández, que seguiran amb el tècnic Israel Planas i Luca Trionte, com skiman.

Esquí de fons

En esquí de fons, el basc Imanol Rojo seguirà a la RFEDI després de la retirada de la catalana Laura Orgué. Es treballarà en un grup de seguiment de joves esportistes que podran ser convidats puntualment a concentracions amb la idea de pujar el nivell general dels atletes dels Centres de Tecnificació. El grup d'esquí de fons estarà capitanejat pel Italià Franco Puntel i el preparador físic, Jesús Pérez.

Biatló

Els esportistes de biatló l’andalusa Victòria Padial i l’aragonès Víctor Llop segueixen formant part de l'estructura esportiva RFEDI

Altres esports

Els esports no olímpics com són telemark, múixing i esquí de velocitat no disposen d'una estructura fixa d'esportistes però la RFEDI durà a terme les seleccions pertinents per participar en proves internacionals.

El Director esportiu de la RFEDI, i també Vicepresident esportiu de la FCEH, Lluís Breitfuss, explica que “és una estructura molt concreta perquè es treballa en coordinació amb els centres de tecnificació de Catalunya, Aragó i Andalusia en els que hi ha ja uns 100 joves amb talent i en els quals s'han arribar a potenciar totes les disciplines d'hivern ". Breitfuss ha manifestat que en l'estructures esportives per a la temporada que es pot veure un equip de surf de neu consolidat en l'alt nivell i una clara modificació en l'estructura de alpí, "estem treballant en la base per potenciar l'esquí de fons i també la resta de disciplines, per formar futurs esportistes de la neu que arribin a l'alt nivell ".

Esquí alpí

Quim Salarich (Federació Catalana)

Alex Puente (Federació Catalana)

Júlia Bargalló (Federació Catalana)

Núria Pau (Federació Catalana)

Mariona Boix (Federació Catalana)

Paul de la Cuesta (Federació Basca)

Juan del Campo (Federació Basca)

Snowboard

Queralt Castellet (Federació Catalana)

Maria Hidalgo (Federació Catalana)

Lucas Eguibar (Federació Basca)

Laro Herrero (Federació Càntabra)

Regino Hernández (Federació Andalusa)

Esquí de fons

Imanol Rojo (Federació Basca)

Biatló

Victòria Padial (Federació Andalusa)

Víctor Lobo (Federació Aragonesa)

Set catalans formaran part de les estructures de la Federació Espanyola d'Esports d'Hivern
Comentarios