CURSES POPULARS

La Sant Silvestre La Seu torna a superar els més de 2.000 inscrits i estableix un nou rècord de participació

Fins a 2.198 persones han participat en la XIV edició de la cursa celebrada el 31 de desembre a la Seu d’Urgell. La xifra suposa un nou rècord de participació en aquest popular esdeveniment que després de dos anys amb edicions virtuals i ajornaments, finalment s’ha pogut celebrar en el seu format tradicional.
DSC_0350
photo_camera La Sant Silvestre La Seu estableix un nou rècord de participació / col·lectiu Penya 9293

Fins a 2.198 persones han participat en la XIV edició de la cursa celebrada el 31 de desembre a la Seu d’Urgell. La xifra suposa un nou rècord de participació en aquest popular esdeveniment que després de dos anys amb edicions virtuals i ajornaments, finalment s’ha pogut celebrar en el seu format tradicional.

Ahmed Hfairi corredor del Club Lleida, ha estat el guanyador en la categoria masculina amb un temps d’11 minuts i 6 segons. En segona posició, ha acabat Eduard Hernández del club Penedes Brooks Trail amb un temps d’11 minuts i 9 segons; i en tercera posició, Juan Ignacio Pieras ha finalitzat el recorregut de 3,6 quilòmetres amb 11 minuts i 26 segons.

DSC_0370
La Sant Silvestre La Seu estableix un nou rècord de participació / col·lectiu Penya 9293

Quant a la categoria femenina la guanyadora ha estat Mònica Comas un temps de 12 minuts 36 segons. La segona corredora en travessar la línia de meta ha estat Sílvia Puigarnau del club Brooks Trail i ho ha fet amb 14 minuts i 11 segons. Finalment, Roser Espanyol de l’Unió Excursionista Urgellenca ha arribat a la plaça dels Oms amb un temps de 14 minuts 36 segons.

Pel que fa a la catorzena edició de la cursa ha constat del mateix recorregut urbà dels darrers anys amb una distància de 3,6 quilòmetres, amb sortida i arribada a la plaça dels Oms. Enguany, l'esdeveniment esportiu, ha mantingut el format gratuït de cada any i els primers 1.500 inscrits han pogut rebre un buff de la cursa per part dels organitzadors amb l’ajuda dels patrocinadors, així com també d’un avituallament a l’arribada i de diversos premis sortejats.

Sant Silvestre pòdium m
Pòdium masculí de la Sant Silvestre La Seu / col·lectiu Penya 9293

La Sant Silvestre La Seu ha mantingut la vessant solidària en la qual els diners recaptats aniran destinats íntegrament a la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, que ajuda a nens i joves malalts de càncer o amb altres malalties greus. Per a poder-hi participar els corredors inscrits han pogut adquirir un clauer i una butlleta per entrar al sorteig d’una panera solidària. En total, s’han recaptat 2.053 euros per a la fundació.

Sant Silvestre pòdium f
Pòdium femení de la Sant Silvestre La Seu / col·lectiu Penya 9293

Aquesta ha estat la darrera Sant Silvestre organitzada pel col·lectiu Penya 9293, després d’agafar el relleu de les 10 primeres edicions organitzades per la colla Lokal23, fundadors i impulsors de la cursa. A partir de l’any vinent, la logística i l’organització d’aquesta popular tradició anirà a càrrec de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

comentaris