07.12.2022 |
Viure als Pirineus

Salva Barnola: “Aquest any hem de donar una mica més de nosaltres”

Entrevista a Salvador Barnola, entrenador del Club Gel Puigcerdà, per repassar les novetats de cara a la nova temporada 2017/2018

photoCGP (2)
Salvador Barnola, entrenador del Club Gel Puigcerdà
Salva Barnola: “Aquest any hem de donar una mica més de nosaltres”

Com es presenta la teva segona temporada al capdavant de l’equip sènior del club?

En efecte és el meu segon any al capdavant de l’equip sènior i estic molt content ja que sabem més a què volem jugar. Tinc més clar l’equip que vull: físic però a la vegada molt tècnic amb molt potencial a dalt i seguretat darrere. Tenir les línies ben cobertes és lo principal, avui en dia en el hockey has de tenir molt bon equilibri i això és el que intento aconseguir.

Aquest any heu pogut planificar millor que la temporada passada l’inici del curs?

Els components de la plantilla han posat molta il·lusió i dedicació de la seva part, n’estic gratament sorprès de la pretemporada que han fet i estem fent. En comparació a l’any passat vénen als entrenaments un número més alt de jugadors. La darrera pretemporada vaig agafar l’equip passat el vint d’agost i venien a entrenar la meitat de jugadors que aquest any, fora del gel. Sobre el gel enguany hem arribat a ser 22 ó 23 jugadors i hem començat amb suficient antel·lació. Actualment en el hockey per anar bé has de tenir un mínim de 20 jugadors. Amb 4 línies aconsegueixes més intensitat i tenir un bon ritme d’entrenaments per no fer-los com una marató. Aquest equip ja des de l’inici té molt compromís i tots els jugadors i cos tècnic tenim moltes ganes de fer una bona campanya.

Quines són les principals novetats amb les que comptes per l’equip sènior?

Pràcticament segueixen tots els efectiu de la temporada passada amb dues exepcions i sis jugadors sub 20 que per edat ja passen a l’equip sènior amb dedicació plena. A més disposem de tres noves incorporacions:

Pablo Muñoz un jugador de 30 anys que va militar fa temps al Puigcerdà dues temporades amb un bon rendiment. L’any passat va tenir una lesió al canyell que no el va deixar participar en competició. Tot un referent en l’atac en l’equip nacional español i del Barça els darrers anys. Dels millors davanters que hi ha: ràpid, hàbil i golejador. Un jugador bastant complet que ens donarà un plus important com a atacant aportant més velocitat, agressivitat i gol. I a més aprofitarem la seva experiència i formació esportiva per planificar l’estructura i treball dels més petits de les altres categories. Està molt il·lusionat i té moltes ganes de tornar al gel en especial a Puigcerdà.

David Ros, un porter de 26 anys que juga a hockey línea i aquest any l’han galardonat com a millor porter europeu. Ha sigut una gran sorpresa per tots i compaginarà la pràctica del hockey línea amb el gel. Un porter gairebé de metre i noranta centímetres que atura molts llançaments i que encara està en adaptació al gel.

Enguany tindrem a tres porters en plantilla. El tercer, Arnau Respecte, puja de l’equip filial i no hi pot ser durant la setmana per el que assistirà als entrenaments de divendres. En David vindrà dimarts i dijous als entrenaments i a algun partit que pugui ser-hi, per ajudarnos com a segon. La idea és tindre dos porters en els entrenaments ja que l’any passat, només en teníem un per entrenar després de la lesió de l’Óscar González. No tenir dos jugadors en la porteria dificulta força els entrenaments. Als partits aniran convocats un o l’altre, el que vegi jo millor i en funcó de la seva disponibilitat.

Pierre Mynier un jove jugador de 20 anys originari de Font Romeu que va marxar fa tres anys a Monpellier a estudiar a la universitat i també jugava a hockey allà. Ara en acabar els estudis li han donat feina a Font Romeu i va demanar jugar aquí a Puigcerdà. Penso que és una oportunitat per fer-li un trànsfer il·limitat i donarà aire fresc a l’equip. És un jugador polivalent, molt potent físicament, tira molt bé i és un bon davanter, però també pot jugar de defensa. Un maldecap bo que tindré alhora d’ubicar-lo i que segurament adaptaré en funció de les necessitats de l’equip. Ocupa plaça d’extranger.

Dani Almendros un vell conegut per l’afició, molt estimat i un molt bon jugador. Un defensa de lo millor que ha donat la pedrera del Puigcerdà. Ha estat uns anys aturat a causa de les lesions i ara porta tres setmanes entrenant sobre el gel i fent una mica de físic. Té moltes ganes i decidirà en les properes setmanes si jugarà o no. Confiem que es trobi bé dintre l’equip i ens acompanyi al llarg de tota la temporada, en la que podria esdevenir un puntal en la rereguarda. Sabem que és pare de família i jugarà el què podrà. Des d’aquí li vull donar les gràcies pel cop de mà que vindrà a donar i esperem que tot vagi bé i pugui acabar jugant amb regularitat.

També comptarem amb Max Sahgun, un jugador jove daquí de casa que l’any passat va tenir la mala sort que el primer partit de lliga es va trencar el lligament creuat. El pordíem comptar com a incorporació també. Encara és sub 20 i jugarà amb les dues categories. Arrossega alguna molèstia al genoll però en principi està descartada cap lesió d’importància.

Les baixes respecte l’any anterior seran:

Javi Cepeda l’any passat va tornar a posar-se els patins i ja va dir que estaria només un any jugant. Passarà a jugar amb veterans i es seguirà ocupant de les categories més joves del club.

Óscar González per problemes mèdics ha hagut de retirar-se de la pràctica del hockey.

Falta confirmar el jugador Lucas Poch que va estar a l’equip fins al Nadal de l’any passat. Un jugador de 21 anys que fins al setembre no se sabrà si ve pot venir a jugar degut a motius personals.

La resta de la plantilla és exactament la mateixa que l’any passat amb la diferència que 6 jugadors que la campanya passada compaginaven l’equip júnior amb el sènior passaran a l’equip sènior per edat i tindran plena dedicació en aquesta categoria. En “Bello” seguirà sent el porter número 1 i podríem dir que l’únic extranger de la plantilla un any més.

Quines són les novetats d'enguany amb l'equip sènior?

L’objectiu és competir i donar una mica més de nosaltres, començant per mi. L’any passat vam plantar cara en tots els partits, amb molt bons resultats. Físicament vam estar a l’alçada i d’aquí que la gent se sorprengués dels nostres resultats tenint només un extranger a la porteria. Amb un equip molt jove (7 jugadors sub20) vam aconseguir un 4 a 3 a Jaca, a la pista del Barça vam perdre de 2 i aquí a Puigcerdà amb el Txuri vam perdre de 3. Aquest any la lliga serà de quatre voltes i ens exigirà molt físicament, comptem a més que tindrem lesions i sancions. No és com l’any passat que van ser només dues voltes i vam tindre aquell playoff final amb un equip de menys nivell. Per això hem començat molt d’hora la preparació de la temporada. Degut a la major experiència d’una plantilla molt jove i que ja sap a lo que juga i al fet de comptar amb bones incorporacions i major experiència, l’objectiu és arribar lo més alt possible, ja no dic entrar a playoff que voldria dir jugar una semifinal.

I amb l'equip júnior?

L’únic jugador que ho deixa aquest any és el Pol Ravetllat que al fer el pas a sènior no vol jugar més.

El tema sub 20 és una mica complicat. És una plantilla molt curta només hi han 7 jugadors de l’any passat: els sub20 Èric Espada, Pavel Ivanov, Uri Paul, Ferran Gil i Pol Duran més en Max Sahgun, lesionat tota la temporada; i el sub17 David Moreno, que ja jugava amb sub20 l’any anterior.

Tenim un dubte seriós en la porteria. Al passar de categoria el porter que teníem per aquesta categoria, Arnau Respecte, cal trobar una solució per ocupar el buit. Estem mirant amb els altres clubs de trobar-ne un que ens cedeixin per poder treure equip. És important aconseguir treure aquesta categoria per rodar aquests joves jugadors. L’any passat l’equip que jugava en aquesta categoria ho va fer molt bé: va quedar tercer en la lliga i va arribar a la final de la copa del Rei. Per mi és molt bon resulatat amb l’equip que tenien. Així que enguany aniran a competir, a donar la cara i a ser agressius en el joc. Hem de trobar la solució a la porteria i acosnseguir treure equip a la competició sigui com sigui.

Qui no jugarà amb l’equip júnior i què suposa pel funcionament de l’equip?

Passen de categoria en Nacho Granell, en Marc Paul, en Leon KB Tona, l’Enric Rondan, en Roger Ramunet i l’Arnau Respecte. A partir d’ara tindran més descans, jugant només amb l’equip sènior. Certament tindrem un equip una mica dèbil, sent realistes. Però amb molta il·lusió, moltes ganes i amb el mateix patró de joc dels sèniors. Així quan arribin a la categoria absoluta els serà més senzill adaptar-se.

Quins joves pugen de categories inferiors i jugaran en aquesta categoria (U20) prèvia al primer equip?

Pugen cinc jugadors de l’equip sub 17: Kevin Da Silva, Ivo, Pol Costa, Dídac Bosch i Pol Piedra.

L’equip sub 17 aquest any té lliga pròpia i a l’agafar aquests cinc jugadors per la categoria següent farà que en alguna jornada no podran compaginar la disputa de les dues categories, només participaran amb els júniors. Aquest fet repercutirà en l’equip sub 17 mermant-lo d’efectius en algunes ocasions. L’equip sub 17 és la categoria que més jugadors té actualment, pràcticament 24, per això no comptar amb aquest cinc jugadors no afectarà de forma definitiva encara que es baixi una mica el nivell. Ells donaran un pas de qualitat, passar de sub17 a sub20 i jugar una lliga més potent que la seva crec que per aquests nois serà important i els ajudarà a créixer esportivament.

Quins són els objectius de l'equip júnior?

Donar la cara, competir i agafar el mirall de l’equip sénior. No valen només els resultats. Que juguin bé i disfrutin. És una categoria per disfrutar i la clau està en la porteria. Que hi hagi un bon porter darrere serà la clau per saber en quina posició es podrà aspirar encara que sigui un equip curt d’efectius.

Estarem atents a les evolucions dels dos equips. Esperem gaudir aquest any amb l’evolució dels nostres joves jugadors amb l’experiència de les incorporacions i el treball de continuitat que s’ha donat sobretot a l’equip sènior. Molta sort Salva Barnola i Dani Hilario

Salva Barnola: “Aquest any hem de donar una mica més de nosaltres”
Comentarios