Un centenar de voluntaris donaran cobertura a la marxa cicloturística Gran Fons La Falla

Prop de 100 voluntaris donaran cobertura a una de les cites més exigents del panorama nacional quan a desnivell i duresa física en proves amateurs es celebren. Les inscripcions es mantindran obertes fins el dia abans de la competició i els organitzadors confien a arribar als 400 participants.

IMG_2876
photo_camera Un centenar de voluntaris donaran cobertura a la marxa cicloturística Gran Fons La Falla

Aquest diumenge se celebra la primera edició de Gran Fons La Falla Ribagorça, una prova cicloturística que reivindica ports i paratges del Pirineu pràcticament desconeguts per als amants del ciclisme. “Hem dissenyat una prova pensada per l’amant del ciclisme amb tot un seguit de serveis que donen comoditat i facilitat als inscrits” puntualitza Tito Pueyo, membre de l’equip directiu de la prova.

Avituallaments per a celíacs, serveis d’assistència abans, durant i després de la cursa, servei de taxis, serveis sanitaris a cada punt d’avituallament, servei de fisioterapeuta i un seguit de millores enfocades tant als participants com als familiars que els acompanyin. També els hem tingut en compte i oferim una experiència d'un cap de setmana per a tota la família en un entorn privilegiat, explica Pueyo.

Per donar cobertura a aquest esdeveniment, ha estat prioritària la implicació de bona part de la ciutadania. En aquest sentit, l’organització compte amb prop de 100 voluntaris que ajudaran a que l’esdeveniment es desenvolupi de la millor manera possible. Segons Pueyo, en tota organització, la implicació del voluntariat és fonamental i en aquest sentit s’han destinat esforços per agrair aquest servei. Així els voluntaris obtenen un equipament de qualitat únic que hauran de vestir durant la prova amb la samarreta oficial i una dessuadora corporativa.

El president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, agraeix el dinamisme i les ganes de col·laborar que ha demostrat tant la ciutadania com les institucions. El suport de totes les administracions de dins i fora de la comarca posa de manifest que l’estratègia de combinar esport i turisme és clau per la promoció del nostre territori. En aquest sentit, valora la implicació de les administracions de la comarca veïna, la Ribagorza, per una promoció conjunta que va més enllà de lo estrictament turístic.

Els ciclistes podran enfrontar-se a dos recorreguts: el Gran Fons, de 133 km i prop de 3000m de desnivell i el Mig Fons, de 85 km i 1725m de desnivell. Amb sortida i arribada a la localitat de Barruera i recorreguts per les comarques de la Ribagorça catalana i la Ribargorça aragonesa. Un dels plats forts de la prova és la cronoescalada a l'estació d'esquí de Boí-Taüll, un port de 14,2 km amb una pendent mitjana del 5,5%. Els participants comptaran amb un mallot de disseny exclusiu per vestir durant la prova i serveis complementaris com a menú complet en acabar el recorregut.

Així mateix, l'organització explica que ha treballat especialment a assegurar un gran cap de setmana per a tots els assistents, siguin ciclistes o no. Per això, el Gran Fons La Falla Ribagorça compta amb el suport explícit de la múltiple oferta hotelera i de restauració de la zona, que ofereixen preus especials per a participants i acompanyants durant aquest cap de setmana, des de càmpings a resorts de màxima categoria.

Gran Fons la Falla ha assegurat la seva continuïtat durant tres edicions, fins a 2019, gràcies al suport explícit i fins al moment inèdit de les administracions, entre elles, el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, la Comarca de la Ribagorza , ajuntaments i Diputacions.