CURSES PER MUNTANYA

Roser Español es proclama campiona de Catalunya de Curses d’Ultraresistència per segona vegada

La corredora de la Unió Excursionista Urgellenca s’ha convertit en la primera esportista que suma dos campionats de Catalunya d’Ultres.
Roser Espanyol
photo_camera Roser Español es proclama campiona de Catalunya de Curses d’Ultraresistència / FEEC

No hi ha hagut sorpreses al Campionat de Curses d’Ultraresistència i Roser Español (UE Urgellenca) i Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa) s’han emportat el títol cap a casa. Sota una calor més pròpia del mes de juliol que no pas de l’octubre s’ha disputat al Priorat el que ha estat l’11è Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència.

Aquest any el Campionat ha estat organitzat per l’Agrupació Cultural de Vila-seca amb  l’Ultra Trail Serra de Montsant. La cursa ha presentat un recorregut que ha sumat un total de 62,76 km i un desnivell positiu de 3.470 m que ha fet que la majoria d’esportistes hagin arribat a meta ben justos de força si sumem la forta calor que ha presentat la jornada.

Roser Espanyol 2
Roser Espanyol 2

Roser Español la primera en fer doblet

Roser Español ha dominat la cursa amb autoritat i ha superat a la que arribava al Priorat com actual campiona Laia Gilibets (CE Solsonès). Gilibets, que ha estat segona a la cursa, ha defensat el títol tot i la lesió que arrossegava al genoll.

Roser Español ha recuperat el títol que havia aconseguit el 2021 a la Trepitja Garrotxa i s’ha convertit així en la primera esportista que suma dos campionats de Catalunya d’Ultres.

Només Arnau Julià amb els títols de (2012 i 2013) ha aconseguit igualar el registre d’Español, això sí en categoria masculina.