El rafting de la Seu d'Urgell acull l'acte central del dia Mundial de l'Activitat Física a Catalunya

Uns 1.300 participants, entre alumnes i persones majors de 60 anys i 100 voluntaris, seran els protagonistes d’aquesta macro jornada lúdica i esportiva. Coincidint amb aquesta commemoració, el programa de RAC1 ‘El Món a RAC1’ que condueix Jordi Basté, s’emetrà en directe des de la terrassa del Rafting Parc.

gent activa
photo_camera Poster Gent Activa

Aquest pròxim dijous, 6 d’abril, el Rafting Parc de la Seu d’Urgell serà l’escenari de l’acte central per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) a nivell de tot Catalunya.

Els protagonistes de la celebració d’aquesta macro jornada lúdica i esportiva seran 1.200 alumnes urgellencs: des de P5, primària i primer i segon de l’ESO de tots els centres educatius de la capital alturgellenca, així com prop d’un centenar de persones majors de 60 anys, que prendran part al llarg de dues hores en les 18 activitats físiques organitzades pel Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.
 
Poster DMAF la Seu
 
Per portar a terme aquesta matinal esportiva es compta amb la col·laboració voluntària de més de 100 joves: alumnes de primer de batxillerat de l’institut Joan Brudieu i alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT), així com els alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), que faran tasques de monitors en les diferents activitats esportives programades.
 
Val a dir que resta oberta la col·laboració voluntària a totes aquelles persones que hi estiguin interessades. Poden fer arribar la seva petició al Servei d’Esports, trucant al 973 35 00 10 (extensions 8010 i 8011).
 
Desenvolupament de l’acte del DMAF
 
La macro jornada lúdica i esportiva s’iniciarà a tres quarts de deu del matí (9.45 hores) al Prat del Dot, espai a l’aire lliure annex al Rafting Parc, on es donaran cita tots els participants, voluntaris i autoritats presents que inauguraran aquest acte central del DMAF.
 
L’acte l’obrirà l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que donarà la benvinguda a participants i autoritats, amb la presència del Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, i el Secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Dr. Joan Guix.
 
Seguidament es farà una foto família de tots els participants a l’acte central del DMAF, juntament amb totes els autoritats assistents. Per cloure aquesta inauguració de la jornada tindrà lloc una coreografia conjunta de tots els participants del DMAF que ballaran la cançó del Club Súper 3 ‘M’agrada l’Esport’.
 
A partir de dos quarts d’onze del matí i fins a dos quarts d’una del migdia els 1.300 participants a l’acte central del DMAF practicaran algunes de les 18 activitats físiques preparades per l’ocasió: atletisme, zumba, body combat, orientació, piragüisme, escalada, slackline, bitlles catalanes, petanca, tir amb arc, malabars, coordinació, acrosport, freestyle, karate, hip hop, bàdminton i golf.
 
mapa activitats
 
Cadascuna d’aquestes activitats físiques es desenvoluparan en diferents espais del Rafting Parc de la Seu d’Urgell.
 

Esmorzar saludable

Tots els participants a l’acte central del DMAF gaudiran d’un esmorzar saludable per gentilesa del Consell Català de la Producció Integrada que consistirà en diverses peces de fruita.
 
El Món a RAC1, en directe des del Rafting Parc
D’altra banda, tot coincidint amb la celebració de l’acte central del DMAF a la Seu d’Urgell, el programa de RAC1 ‘El Món a RAC1’ que condueix Jordi Basté, s’emetrà en directe des de la terrassa del Rafting Parc. Tothom que ho vulgui podrà assistir a les instal·lacions del Rafting Parc per veure’l i escoltar-lo in situ.