Més de 1.300 persones protagonitzen l'acte central del dia mundial de l'activitat física a la Seu d'Urgell

Els escolars i gent gran de l'Alt Urgell han pogut practicar 18 esports diferents

foto_3196382
photo_camera En primer pla d'esquena, una noia en un caiac, al fons tres noies en una canoa.

Més de 1.300 persones han protagonitzat aquest dijous l'acte central del dia mundial de l'activitat física a Catalunya que s'ha celebrat a la Seu d'Urgell. Els participants en aquesta macro jornada lúdica i esportiva han estat 1.200 alumnes urgellencs des de P5, primària i primer i segon de l'ESO de tots els centres educatius de la capital alturgellenca fins a prop d'un centenar de persones majors de 60 anys, que han pres part al llarg de dues hores en les 18 activitats físiques organitzades pel Servei d'Esports de l'ajuntament amb el suport d'un centenar de joves voluntaris. Les activitats s'han iniciat a tres quarts de deu del matí un cop s'ha acabat l'acte d'inauguració central en que han participat tots els nens i nenes, voluntaris i autoritats. Seguidament s'ha fet una coreografia conjunta dels participants que han ballat la cançó del club Super 3 'M'agrada l'esport'. El Secretari General d'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, ha senyalat que "si som gent activa, serem gent més feliç, ja que podrem viure més anys i viure'ls millor".

Atletisme, zumba, body combat, orientació, piragüisme, escalada, bitlles catalanes, petanca, tir amb arc, malabars, coordinació, bàdminton o golf, han estat algunes de les 18 activitats programades que des de dos quarts d'onze i fins a dos quarts d'una han pogut practicar petits i grans en el Marc del Dia Mundial de l'Activitat Física. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha expressat que "la Seu és una ciutat abocada a l'esport, a l'activitat física i a la qualitat de vida".

A més tots els participants a l'acte central han pogut gaudir d'un esmorzar saludable per gentilesa del Consell Català de la Producció Integrada que ha consistit en diverses peces de fruita. Figueras ha apuntat que "s'ha de combinar pràctica esportiva i alimentació, per tant, dieta mediterrània, alimentació i activitat física".


El Secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha manifestat que "l'activitat física comporta felicitat, salut, alegria, és un dels millors medicaments preventius que podem utilitzar". En aquest sentit ha matisat que "trenta minuts en els adults i una hora en infants i adolescents és una bona pòlissa per tenir una esperança de vida més llarga".

El Dia Mundial de l'Activitat Física se celebra des del 2002 a tot el món i Catalunya hi està participant des de l'1 d'abril i fins al 30 per vuitè any consecutiu, amb diverses iniciatives de promoció arreu del territori sota el lema 'Gent Activa, Gent Feliç', amb l'objectiu de promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar, així com remarcar els efectes beneficiosos d'aquesta pràctica sobre l'esfera emocional.