Puigdemont: “Catalunya està preparada per organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern"

El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, ha manifestat que “renovem el compromís de Catalunya amb el moviment olímpic, amb la mirada posada als Jocs d'hivern Barcelona-Pirineus 2030"

Puigdemont
photo_camera El President de la Generalitat Carles Puigdemont. Foto: Sala de premsa Gencat.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar aquest dimarts a l’acte commemoratiu del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona, que “l’experiència olímpica del 92 va suposar una transformació de Barcelona i  de Catalunya” i també “el ferm convenciment que si ens proposem quelcom, ho podem aconseguir”. Durant l’acte, el President de la Generalitat es va mostrar convençut que “Catalunya està preparada per presentar una candidatura per organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern i projectar-nos novament al món a través de l’esport”.

Poques hores abans, el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, es va mostrar confiat que  “a la tardor hi haurà damunt la taula, un informe positiu” de la comissió que estudia si Catalunya pot presentar candidatura als Jocs Olímpics d'hivern del 2030 Barcelona-Pirineus. Per Gerard Figueras, impulsar els Jocs Olímpics d’hivern  "seria una oportunitat per tancar el cercle i acostar el territori pirinenc a la gran urbs a través de l'esport”. “Renovem el compromís de Catalunya amb el moviment olímpic, amb la mirada posada als Jocs d'hivern 2030", va afegir el Secretari General de l’Esport.

Barcelona 92, uns Jocs Olímpics de tots

El president de la Generalitat va manifestar a l’acte de commemoració, que el jocs del 92 “van ser de tots, perquè societat i administracions vàrem anar tots a l’una, perquè el diàleg i les complicitats van permetre assolir l’objectiu, sense retrets, sense imposicions”, va assegurar. I, en aquest sentit, va fer seves les paraules de Nelson Mandela: “L'esport té el poder de canviar el món. Té el poder d'inspirar i unir les persones d'una manera que poc més ho fa", va recordar.

Pel president, aquells Jocs “van fer realitat l’anhel olímpic de la ciutat i, per extensió, d’un país, Catalunya, que sempre ha estimat l’esport”, i van suposar des de canvis en la fesomia urbanística de Barcelona, a la creació de programes específics de suport a l’esport d’elit o la remodelació i nova construcció d’instal·lacions esportives arreu del territori.

Per això, considera que sense la celebració dels Jocs  “no s’entendria la potencia esportiva de la Catalunya d’avui”, on va recordar que més de la meitat de la població practica activitat física i esport de forma habitual; hi ha 700.000 llicències federatives repartides en 72 federacions esportives; 450.000 nens i nenes fan esport en edat escolar i hi ha més de 9.000 clubs esportius.  I, tot plegat, ha afegit com un “exemple del llegat olímpic sostenible”, com ho demostra el fet que totes les infraestructures olímpiques de Barcelona i de les subseus d'arreu de Catalunya estiguin a ple funcionament esportiu.

El president Puigdemont va acabar la seva intervenció dirigint-se a les persones que van fer possible la celebració “dels millors Jocs de la història”, per a les quals va tenir paraules d’agraïment i va recordar especialment Pasqual Maragall, de qui va subratllar que “va saber teixir complicitats perquè la flama olímpica il·luminés un somni que perdura avui, 25 anys després”.