El Pirineu ja esta preparat per acollir la novena edició de l'Ultra Pirineu

El Parc Natural del Cadí Moixeró ja està llest per acollir als 2.700 corredors que participaran en alguna de les tres modalitats de l’Ultra Pirineu

cursa
photo_camera Ultra Pirineu. Foto: Jordi Canyameres

La novena edició de l’Ultra Pirineu donarà inici aquest divendres 22 de setembre, on corredors arribats de tot el món ja esperen el seu moment per donar el tret de sortida i gaudir d'una de les cites del trail més esperades de l'any.

El cap de setmana del trail donarà inici amb la Nit Pirineu (5km, 860m D+) a les 20:30 del divendres. Un quilòmetre vertical replet de noves promeses de la disciplina i d'alguns corredors més experimentats que repeteixen cita. La prova reina, la Salomon Ultra Pirineu amb 110 km i 6.800m D+, donarà sortida el dissabte a les 7h del matí replet de corredors que busquen una victòria a la cita. A les 8h la Marató Pirineu presentarà una línia de sortida molt igualada, que promet oferir unes boniques batalles en els seus  45km i 2.400m D+.

Al mateix temps, els més petits podran posar-se a prova en les diferents modalitats de la Pirineu XS, omplint Bagà dels futurs trail runners.

Un any més, els corredors espanyols tornen a ser majoria, seguits dels francesos i portuguesos que segueixen fidels a la cita. No obstant, cada vegada són més els nouvinguts que se sumen a la cita. En la novena edició de la Ultra Pirineu s'han superat les 50 nacionalitats i països com; Letònia, Índia o Filipines tenen representants en alguna de les tres modalitats que es disputaran al llarg del cap de setmana.

cursa2

La Salomon Ultra Pirineu posarà punt i final a les Skyrunner® World Series

La prova reina del Pirineus serà l'encarregada de tancar el calendari d'ultres de la temporada de les Skyrunner® World Series. La prova ja prometia, però el nivell va augmentar considerablement quan Luis Alberto Hernando va anunciar la seva assistència a la prova. L'espanyol lidera el rànquing de les Skyrunner® World Series i torna per intentar revalidar títol i victòria en la prova. Un altre favorit per a la gran prova és Miguel Heras, el passat vencedor i un dels corredors amb més història en l’Ultra Pirineu. Altres corredors, com el flamant top10 del UTMB Pau Capell vénen a Bagà a donar guerra, al costat d'altres noms coneguts com Cristofer Clement, Zaid Ait Malek o Jordi Gamito.

En categoria femenina destaca pel seu propi pes la catalana Núria Picas, que després de la seva victòria en UTMB ve amb més energia que mai. 2017 està sent un any de consolidació i Picas torna a la Salomon Ultra Pirineu per intentar conquerir la seva cinquena corona. Un altre nom ja conegut en UP és el de Gemma Arenas, que torna de nou a la recerca d'una victòria en aquest emblemàtic circuit, tan conegut per la corredora. Això sense oblidar altres corredores com Maite Maiora o Manu Vilaseca, que sens dubte voldran pujar també al graó més alt del podi.

La sortida de la prova es realitza des del centre de Bagà, a la Plaça Portxada, des d'on els corredors de la Salomon Ultra Pirineu pujaran cap al Niu del Àguila per tornar a creuar el Cadí pel pas dels Gosolans. Les vistes, paratges i moments que deixa el Parc Natural del Cadí Moixeró són únics i increïbles, i fan d'aquesta ultra un somni per als corredors.

Marató Pirineu: Arriba el fenomen Kilian Jornet

Una hora després de la sortida de la Salomon Ultra Pirineu, tindrà lloc el tret de sortida de la Marató Pirineu, a les 8h del matí des de la Plaça Major de Bellver. En la seva quarta edició viurem la sortida més internacional de la seva història, amb les últimes confirmacions d'atletes que fan esperar una de les grans cites de la temporada.

Corredors internacionals com Tom Owens o Marc Lauenstein arriben per primera vegada a Bellver de Cerdanya per conèixer el traçat d'una marató alpina molt ràpida, que els permetrà demostrar el seu potencial al costat d'atletes nacionals com el guanyador del 2016, Ismail Razga. A més, Kilian Jornet acaba de confirmar la seva presència a la cita de la Cerdanya, així que la batalla estarà servida.

En categoria femenina no serà menys i corredores de la talla d'Anna Frost, Andrea Huser o Eli Gordon lluitaran durant els 45km amb 2.400 de D+ per aconseguir les primeres places d'aquesta quarta edició. 

La Marató Pirineu promet una carrera intensa, on els millors corredors hauran de posar a prova la seva habilitat i fortalesa, mentre recorren els bonics senders fins als punts més alts de la prova del vessant cerdana del Parc Natural del Cadí Moixeró.

comentaris