16.08.2022 |
Viure als Pirineus

JOCS OLÍMPICS D'HIVERN DE PEQUIN

La pirinenca Carola Vila debuta als Jocs Olímpics amb una 47a plaça a l'esquiatló

La fondista de la delegació andorrana ha finalitzat la prova amb un temps de 50min28s, a poc més de sis minuts de la guanyadora, la noruega Therese Johaug
Carola Vila Jocs Olímpics Pequin
Carola Vila Obiols ha debutat aquest dissabte als Jocs Olímpics Pequin /Diari d'Andorra
La pirinenca Carola Vila debuta als Jocs Olímpics amb una 47a plaça a l'esquiatló

La fondista pirinenca Carola Vila Obiols ha debutat aquest matí als Jocs Olímpics d'hivern de Pequín en representació de la delegació andorrana, entrenada per l'urgellenc Joan Erola. Vila ha finalitzat 47a a la prova de l’skiathlon, amb els 7,5 quilòmetres inicials en clàssics i els 7,5 quilòmetres següents en patinador, amb un temps de 50:28.8, a 6:15.1 de la guanyadora, que ha estat la noruega Johaug Therese (44:13.7). Les condicions de la pista, seca i molt dura, han afegit dificultat a la prova.

En finalitzar la prova, Carola Vila ha declarat que "avui ha estat el debut a les Olimpíades, de posició potser esperava una mica millor, però penso que he fet una bona sortida i bona part de carrera en clàssic, i la veritat és que em quedo amb aquestes sensacions. Després a l’skating sí que he patit una mica més. Ha sigut una carrera dura i llarga, però prou bé, contenta perquè és el debut, i estic motivada per les altres carreres”.

Per la seva banda, Joan Erola, responsable tècnic de la delegació andorrana, ha manifestat  que Carola "ha fet una cursa del nivell que està fent aquesta temporada. En clàssic ha fet una secció superbona, ha entrat al canvi d’esquís la 37 o la 38 i ha fet una molt bona cursa en clàssic. En skating, la primera volta li ha costat adaptar-se al canvi de disciplina a nivell físic, muscular. Potser no ha sigut tan bona en skating com en clàssic, però penso que al final la posició final és el nivell seu. Sortia la 55 i ha arribat per davant d’aquesta posició. El seu nivell era el 55, que era el dorsal que tenia, i hem arribat per davant, i estem contents en el sentit que ha fet una cursa molt correcta i bona, i sobretot en clàssic”.

Demà serà el torn del fondista d'Andorra la Vella, Irineu Esteve, a partir de les 8 del matí, a la prova dels 15km clàssic i 15km patinador.

 

La pirinenca Carola Vila debuta als Jocs Olímpics amb una 47a plaça a l'esquiatló
Comentarios