FEDERACIONS

El pirinenc Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Basquetbol pels propers quatre anys

La seva candidatura ha estat finalment l'única que s'ha presentat i ha quedat anul·lada la convocatòria d'eleccions.
Ferran Aril Duran
photo_camera L'urgellenc Ferran Aril al seu despatx de la FCBQ

La Federació Catalana de Basquetbol ha proclamat aquest dilluns Ferran Aril Duran com a president de l'organisme esportiu. La candidatura que encapçalava Ferran Aril ha estat finalment l'única que s'ha presentat i, en conseqüència, queda anul·lada i sense efecte la convocatòria d'eleccions prevista pel 5 de setembre de 2020. La nova Junta Directiva està integrada pels següents membres:

Junta Directiva FCBQ (2020-2024):

Ferran Aril Duran, Pere Francitorra Ferrer, Judit Cabacés Sabater, Josep Campaña Oviedo, Patrícia Costas Gonzalez, Salvador Chiva Navarro, Xavier Font Urgell, Albert Gavaldà Cazorla, Pilar Landeira Guerrero, Xavier López-Atalaya Andreu, Antonio López Folgueira, Noemí Llorens Lleonart, Fernando Peñarrubia Muñoz, Míriam Pla Arrébola, Olga Praderas Tello, Agustí Puig Torelló, Josep Maria Rofes Céspedes, Miquel Sans Cuffi, Joan Soler Valles, Lluís Vergés Buenaventura i Maria Eulàlia Vila Sunyer .

Ferran Aril Duran bis

Un cop comunicada la ressolució de la Junta Electoral a l'únic candidat, el ja president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Ferran Aril, ha volgut expresar la seva emoció amb una primera declaració: "Amb il·lusió, responsabilitat i molta energia, agafem el compromís d'estar al capdavant del #BàsquetCatalà per treballar de valent en benefici dels clubs afiliats a la Federació."

El novembre de 2019, Ferran Aril va prendre el relleu de Joan Fa al capdavant de la FCBQ, qui havia estat nou anys en el càrrec i que va plegar un any abans d’acabar el seu mandat.

Una vida dedicada al bàsquet

Ferran Aril Duran (La Seu d’Urgell, 1956), agent de duanes (apoderat) de professió, arriba a la presidència de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) després de molts anys de dedicació professional i personal al bàsquet. Vinculat a l’esport de la cistella des dels 10 anys, va iniciar la seva trajectòria al Col·legi La Salle - La Seu d’Urgell i, més tard, va passar a conviure amb la realitat del club de la seva ciutat natal, l’AE Sedis Bàsquet, a on va realitzar diferents tasques des de jugador fins a President, exercint com a màxim responsable de l’entitat al llarg d’un mandat (1982-86).

Aril compta amb una contrastada experiència en diversos càrrecs federatius des del 1982, any en què es va incorporar com a vocal a la Junta Directiva de la Representació Territorial de Lleida i més tard a la Junta Directiva de l’FCBQ. Posteriorment va accedir a la Presidència de l’RT Lleida de l’FCBQ i Vicepresidència de la Federació Catalana de Basquetbol, càrrec que va ostentar durant 26 anys i fins l’actualitat. El nou President, fins ara responsable del Comitè Esportiu de l’FCBQ, també ha estat membre de diferents comissions a la Federación Española de Baloncesto (FEB) en vàries etapes: primer com a assembleista, més tard a la Comissió Delegada, i, des de març de 2019, era membre de la Comissió Executiva. El novembre de 2019 va prendre el relleu de Joan Fa al capdavant de la FCBQ, qui havia estat nou anys en el càrrec i que va plegar un any abans d’acabar el seu mandat.