25.05.2022 |
Viure als Pirineus

Oliana celebrarà, el diumenge 27 de desembre, la Cursa dels Nassos

La penúltima prova de la Lliga Ponent 2015 arribarà el diumenge 27 de desembre a les 11.00 hores amb la Cursa dels Nassos d’Oliana, que enguany arriba a la seva cinquena edició.

_DSC0489
La cursa és una de les darreres del curs.
Oliana celebrarà, el diumenge 27 de desembre, la Cursa dels Nassos

Aquesta cursa va sorgir de la iniciativa d'un grup de joves que volia oferir, durant els darrers dies de l'any, un motiu per fer esport. Poder sortir a córrer, o bé a caminar, sol o amb els companys, amb l'únic objectiu que l'any nou sigui l'inici en el qual l'esport formi part de la vida quotidiana.

A partir d'aquest any, l'organització de la cursa anirà a càrrec del Grup Excursionista Oliana, amb la col·laboració, com cada any, de l'Ajuntament d'Oliana. Els participants podran escollir entre dos circuits, un de 10 kilòmetres i l’altre de 5, ambdós puntuables per a la Lliga Ponent.

El recorregut llarg farà una volta circular que transcorrerà pels carrers i rodalies d'Oliana, des d’on els corredors podran gaudir d'unes magnífiques vistes de la vila i de tota la vall, amb alguns indrets d'interès com el castell d'Oliana, que és el nucli originari de la vila (segle X), les fonts de la Gotzena i la cova dels Pirates. Aquest circuit tindrà exactament 10,7 kilòmetres de recorregut, dels quals un 36% seran d’asfalt, un 46% de pista i un 18% de corriols. Inclourà dos sectors amb una forta pujada, el primer a meitat del recorregut i el segon cap a la part final.

Pel que fa al circuit de 5 kilòmetres, proposarà una volta força accessible per a tothom i serà un traçat que es podrà fer corrent o bé caminant, i que també permetrà gaudir de magnífiques vistes sobre el poble d'Oliana. La pujada més forta també estarà ubicada poc abans de la part final.

El punt de la sortida i arribada de les dos proves serà el Pavelló Municipal Francesc Betriu. La cursa de 10 kilòmetres començarà a les 11.00 hores, mentre que la de 5 kilòmetres sortirà mitja hora més tard, a les 11.30 hores. Tot i que s'habilitaran zones de pàrquing , es podrà aparcar fàcilment als carrers del voltant del pavelló. A partir de les 9.30 hores, tots els participants podran anar a recollir el dorsal juntament amb el detall de la cursa. Els dorsals es podran recollir fins a 10 minuts  abans de cada cursa.

En acabar les curses hi haurà la tradicional xocolatada desfeta per a tothom. A part és farà el lliurament de premis (a l’interior del pavelló), sorteig d'obsequis gentilesa dels col·laboradors de la cursa. A més, es podran utilitzar les dutxes de les instal·lacions i hi haurà servei de guarda-roba per a tots els participants. També com cada any, dins del pavelló hi haurà durant tot el dia castells d'inflables perquè els més petits puguin gaudir d'aquesta jornada.

Podeu trobar més informació a: http://cursadelsnassos.blogspot.com.es/ i http://www.grupexcursionistaoliana.cat/.

Oliana celebrarà, el diumenge 27 de desembre, la Cursa dels Nassos
Comentarios