01.07.2022 |
Viure als Pirineus

CURSA POPULAR

Obertes les inscripcions per a la Sant Silvestre de la Seu, 'Memorial Marc Peña Turet'

La inscripció és gratuïta, però cal omplir un formulari que es pot trobar al web de la prova, santsilvestrelaseu.com.  

Sant Silvestre Marc Peña Turet 2
Una edició anterior de de la Sant Silvestre 'Memorial Marc Peña Turet'/Sant Silvestre la Seu
Obertes les inscripcions per a la Sant Silvestre de la Seu, 'Memorial Marc Peña Turet'

L’onzena edició de la Sant Silvestre de la Seu ‘Memorial Marc Penña Turet’ ja és a punt i les inscipcions estan obertes. L’organització vol un èxit de participació i que la Sant Silvestre de la Seu continui sent la cursa popular més important de l'Alt Pirineu. 

La inscripció per a participar a la Sant Silvestre de la Seu ‘Memorial Marc Peña Turet’ és gratuïta, però s’ha d’omplir el formulari que es pot trobar al web de la prova, santsilvestrelaseu.com.  

Les dades

La sortida serà el dia 31 de Desembre a les 18.30 de la plaça dels Oms.

El recorregut és de 3,6km i es pot fer caminant o corrent.

Hi haurà avituallament al final.

La recollida de dorsals serà a l’Ateneu de l’Alt Urgell (Carrer Capdevila, 6, La Seu d’Urgell) en els següents horaris:

– Diumenge 29 de Desembre de 10h a 14h i de 16h a 19h.

– Dilluns 30 de Desembre de 10 a 13h i de 16h a 19h. 

– Dimarts 31 de Desembre de 10 a 13h.  

NOVETAT: Per participar en la vessant més solidària de la Sant Silvestre de la Seu, es podrà fer el mateix dia de la recollida de dorsals. 

Cal recordar que el recorregut estarà marcat i hi haurà gent tallant el trànsit, però degut a les condicions del circuit, no es pot assegurar que es talli al 100% així que s’ha de vigilar i extremar les precaucions.

El recorregut

Característiques tècniques:

Distància: 3,6km

Modalitat: corrent i/o caminant

Temps màxim: no n’hi ha!

Altitud màxima: 695m Desnivell +: 23m Desnivell + acumulat: 35m

Altitud mínima: 672m Desnivell -: 23m Desnivell – acumulat: 35m

Cartell Sant Silvestre

(La il·lustració del cartell és obra d'Abril Egea, alumna de l'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell)

El cartell

El cartell de la Sant Silvestre de la Seu 2019, ha estat obra de l’alumna de l’Escola Pau Claris de la Seu d’Urgell, Abril Egea. L’organització va impulsar un procés participatiu entre l’alumnat de cicle superior de les escoles de la Seu d’Urgell i comarca per elegir finalment l’obra guanyadora.

11 anys de Sant Silvestre 

La Sant Silvestre de la Seu va néixer el 2009 com una ocurrència entre  una colla d'amics, amb ganes d’acabar l’any corrent junts després de no haver pogut assistir a cap Sant Silvestre aquell any. Una trentena de persones es va trobar el dia 31 de desembre al Passeig Joan Brudieu i amb uns quants gorros de Pare Noel al cap i uns dorsals de paper, tots junts van donar una volta corrent pel centre de la Seu. S'ho van passar la mar de bé, havien fet una mica d’esport i prenien una cerveseta tots junts a la Plaça dels Oms. El que encara no sabien és que acabaven d’iniciar una tradició.

La Sant Silvestre s’ha convertit en una tradició per a molta gent, però també ha esdevingut un record popular i entranyable per a una magnífica persona, Marc Peña Turet

Uns quants anys després, la Sant Silvestre de la Seu no ha parat d’evolucionar i créixer. Any rere any són molts més corredors, dels 30 del primer any als 2.111 participants del 2018. Les empreses i els establiments comercials de la Seu i comarca també s'han implicat en l'organització de la cursa popular més important de l'Alt Pirineu. 

La Sant Silvestre s’ha convertit en una tradició per a molta gent, però també ha esdevingut un record popular i entranyable per a una magnífica persona: Marc Peña Turet.

Aquest dimarts, l’organització de la Sant Silvestre de la Seu publicarà un vídeo promocional de l’edició d’aquest 2019. Les imatges han estat enregistrades al centre històric de la Seu, (Plaça dels Oms, Catedral, Parc del Cadí) però també a les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre i a l’Horta del Valira, i també en alguns establiments emblemàtics com el “Cafè-Bar Plana”.

Obertes les inscripcions per a la Sant Silvestre de la Seu, 'Memorial Marc Peña Turet'
Comentarios