04.10.2022 |
Viure als Pirineus

PIRAGÜISME D'AIGÜES BRAVES

La piragüista Núria Vilarrubla aconsegueix la plaça per als Jocs Olímpics de Tòquio

El Club Cadí CK tindrà dues representants a la nova categoria olímpica, atès que Mònica Doria també hi competirà per Andorra.
Núria Vilarrubla plaça als JJOO Tòquio
Núria Vilarrubla després de guanyar i aconseguir la plaça per als JJOO Tòquio/Club Cadí CK
La piragüista Núria Vilarrubla aconsegueix la plaça per als Jocs Olímpics de Tòquio

La piragüista urgellenca Núria Vilarrubla ha aconseguit aquest migdia, al Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell, la plaça per als Jocs Olímpics de Tòquio en la categoria C1 d’eslàlom en imposar-se per segona vegada a Klara Olazabal. Vilarrubla ho ha aconseguit en el selectiu estatal celebrat aquest cap de setmana a la capital del Alt Urgell. D’aquesta manera, la pirinenca debutarà en uns Jocs el pròxim estiu i es confirma com una de les millors palistes de l’Estat.

Núria Vilarrubla plaça als JJOO Tòquio bis(Foto: Núria Vilarrubla competint aquest matí a la Seu d'Urgell/ Club Cadí CK)

Igual com va succeir dissabte, avui Vilarrubla ha anat de menys a més. Així, en la semifinal ha quedat per darrere d’Olazabal, però a la final no ha donat opció i ha superat a la seua rival per gairebé tres segons, deixant clar que és la millor de la categoria. El Cadí CK tindrà dues representants a la nova categoria olímpica, atès que Mònica Doria també hi competirà per Andorra.

Núria Vilarrubla i Klara Olarzábal

La trajectòria

Núria Vilarrubla Garcia va néixer a la Seu d'Urgell el 9 de març de 1992. Membre del Club Cadí Canoë-Kayac, va començar a competir internacionalment l'any 2009. En categoria sub-23, va assolir dos campionat d'Europa (K1 i C1 per equips) i dos campionats del Món (C1 i C1 per equips). En categoria absoluta, va especialitzar-se en la modalitat C1 i C1 per equips, aconseguint una medalla d'argent i de bronze als Campionats del Món i sis medalles, dues d'or, una d'argent i tres de bronze, als Campionats d'Europa. També va aconseguir triomfs a diverses proves de la Copa del Món.

Palmarès

  • 1 medalla d'argent als Campionats del Món en C1 per equips: 2019
  • 1 medalla de bronze als Campionats del Món en C1: 2015
  • 1 medalla d'or als Campionats d'Europa en C1 per equips: 2015
  • 1 medalla d'or als Campionats d'Europa en C1: 2016
  • 1 medalla d'argent als Campionats d'Europa en C1: 2019
  • 2 medalles de bronze als Campionats d'Europa en C1: 2013, 2015
  • 1 medalla de bronze als Campionats d'Europa en C1 per equips: 2018

La piragüista Núria Vilarrubla aconsegueix la plaça per als Jocs Olímpics de Tòquio
Comentarios