CURSES PER MUNTANYA

L'urgellenc Josep Miret guanya la mitja marató de la Transvulcania23 que se celebra a l'illa de la Palma

Josep Miret, que ja va ser 8è a la vertical de dijous, s'imposa a la cursa de 28 quilòmetres.
Josep Miret
photo_camera Josep Miret a la línia d'arribada de la Transvulcania23 que se celebra a l'illa de la Palma / @ultrescatalunya

El jove corredor urgellenc, Josep Miret Tomàs  que ja va ser 8è a la vertical de dijous, s'ha imposat aquest dissabte a la cursa El Roque de la Transvulcania23 que se celebra cada any a l'illa de la Palma. Josep Miret ha entrat a la línia d'arribada amb un temps de 2:08:03, seguit de Borja Fernández (2:11:35) i d'Eloy Ramos (2:12:40).

Aquest dissabte 6 de maig l'illa de La Palma ha viscut una de les cites més importants de l'any. A les 6 del matí, des del Far de Fuencaliente, ha arrencat l'Ultramarató, un desnivell positiu de 4.600 metres, i 4.300 negatius. 37 esportistes d'elit, 31 homes per sobre de 830 UTMB Index i 6 dones per sobre dels 700 UTMB Index, han competit per ser els més ràpids a recórrer els 72 quilòmetres que els separaran de la meta, ubicada a Los Llanos de Aridane.

Tres hores més tard, a les 9 del matí, ha començat Volcanes, amb els seus 2.850 metres de desnivell positiu i 2.500 de negatiu. En aquesta edició, la cursa de 48 quilòmetres estrena recorregut partint del Far de Fuencaliente i dirigint-se a Los Llanos de Aridane per la impressionant ruta dels volcans, travessant alguns dels racons més màgics i bells de La Isla Bonita.

El Roque

El Roque, la cursa de 28 quilòmetres, amb 840 metres de desnivell positiu i 2.932 de negatiu, ha arrencat a les 9.30 hores i partint de la que és una de les sortides d'aquesta distància més altes del món. La cursa, amb la victòria de Josep Miret, ha comptat amb la participació d'atletes com Andrea Rico, Alejandro Díaz, Ekaterina Ryazanova, Yolanda Martín, Joel Aubeso, Leire Fernández, Alexander Glez, Marta Pérez, Samuel Antana i Yahaira Afonso.

Un impuls per a l'illa de La Palma

Transvulcània suposa un gran impuls econòmic per a l'illa de La Palma. En la passada edició va atreure gairebé 4.000 persones, de les quals més de 3.600 van gaudir d'una estada turística i van generar 19.637 pernoctacions al territori. L'illa va obtenir un impacte econòmic de quatre milions d'euros. Aquest 2023 Transvulcania ha tornat a celebrar-se al mes de maig, la data original, amb el propòsit de continuar creixent i continuar suposant un incentiu turístic per a l'illa de La Palma.