BÀSQUET FEMENÍ

El pirinenc Bernat Canut escollit millor entrenador de la Copa del Món de Bàsquet U19

Canut va portar la selecció espanyola fins a la final contra els Estats Units (66-69), un partit que van disputar fins a l’últim segon.
Bernat Canut millor entrenador copa del món 3
photo_camera L'urgellenc Bernat Canut escollit millor entrenador de la Copa del Món de Bàsquet U19 / FIBA

Bernat Canut ha estat nomenat millor entrenador de la Copa del Món de Bàsquet U19, després que la selecció femenina d’Espanya sub-19 es quedés a un petit pas del títol de campiones del món de la categoria. Finalment, la selecció espanyola va perdre contra els Estats Units (66-69) una final que van disputar fins a l’últim segon i que haurien merescut guanyar.

L’equip va disposar fins i tot d’un triple sobre la botzina que hauria portat el partit a la pròrroga, però la pilota no va entrar. Estats Units es va proclamar campiona mundial sub-19 després d’una igualada final que no es va decidir fins a la darrera jugada.

Bernat Canut millor entrenador copa del món 1
 El pirinenc Bernat Canut i les jugadores posen amb les medalles de plata / FEB

Espanya va plantar cara de principi a final i va estar a punt de la proesa davant de les 7.033 persones que van omplir el pavelló WiZink Center. El matx va estar sempre molt igualat, amb petits avantatges per a un i altre equip. Així les coses, la resolució havia d’esperar a un últim capítol que prometia la mateixa emoció que fins llavors.

Bernat Canut millor entrenador copa del món 2
L'urgellenc Bernat Canut escollit millor entrenador de la Copa del Món de Bàsquet U19 / FIBA

Amb 61-66 Buenavida, amb un 2+1, va col·locar el 64-66 a falta de menys d’un minut i mig. Iyana va empatar (66-66), però no va perdonar McMahon amb el 66-68. Espanya va perdre la pilota i un tir lliure va posar el 66-69. Quedava intentar-ho a la desesperada, però el triple no va entrar i Espanya es va quedar la plata.