ESQUÍ DE FONS

L'estació de Lles de Cerdanya celebra els campions de Catalunya d'Esquí de Fons

Marta Moreno (CAEI) i Bernat Sellés (BELLVER), es van proclamar campions en categoria absoluta FIS.
Fons cat 1
photo_camera Lles de Cerdanya ha celebrat els campions de Catalunya d'Esquí de Fons /Toni Grases

En una de les estacions més accessibles i més ben integrades en l’entorn natural, com és Lles de Cerdanya, va tenir lloc el 29 i 30 de gener el Campionat de Catalunya d’Esquí de Fons, organitzat per la FCEH amb la col·laboració de l’estació de Lles i la RFEDI. I és que la prova també va celebrar la 2a Fase de la Copa Espanya d’Esquí de Fons, després de la primera cita de mitjans de mes a Candanchú.

Amb un cel que acompanyava i l’habitual ambient festiu i familiar que acostuma a caracteritzar l’esquí de fons, la competició va arrencar motors el dissabte amb les proves de tècnica clàssica. En un circuit on la traçada portava als participants a endinsar-se pel bosc, els fondistes de l’equip català, Marta Moreno (CAEI) i Bernat Sellés (BELLVER), es van proclamar campions en categoria absoluta FIS.  Moreno va vèncer amb solvència en 5 km per davant de Marta Cester (CAEI) i Irati Cuadrado, en un podi català que el va completar Martina Miquel (CENA), mentre que Sellés també guanyar, en un circuit de 10 km, davant de Lander Martín i Roberto Piqueras. En el podi català, Sellés va estar acompanyat d’Aniol Borrell (PEC) i Marc Colell (CEFUC).

Fons cat 2

En categoria Màster 2, Ricard Miquel (CENA) va endur-se la victòria, així com Marta Moreno i Bernat Sellés, que van repetir en U20, amb Bernat Gabarró (CENA) subcampió. En Sènior, Moreno va ser la millor, seguida de Marta Cester i Martina Miquel, mentre que Marc Alonso (CEFUC) va ser el campió en homes. En U18, la campiona de Catalunya va ser Martina Miquel, amb Júlia Pueyo (CEFUC) i Joana Porta (PEC) al darrere, així com victòria d’Aniol Borrell, seguit de Marc Colell i Roc Vilaró (BELLVER). Els podis de la categoria U16 van estar copats per catalans, amb Núria Ruiz (CENA) a l’esglaó més alt, acompanyada de Berta Guitart (CENA) i Martina Sellés (BELLVER), mentre que en homes la victòria va ser per a Pablo Moreno (CAEI), seguit d’Ot Bertran (CEFUC) i Pau Molins (CENA).

Fons cat 3

Joana Puig (BELLVER) va ser la més ràpida en U14, seguida al podi català d’Ona Pons (PEC) i Coral Sánchez (CENA), mentre que el seu germà Jofre Puig (BELLVER) també es va alçar amb la victòria, seguit de Roger Sánchez (CENA) i Bernat Cadena (CENA). En U12, domini català amb Queralt Arimon (CENA) al capdavant, acompanyada de Niko Malika Sánchez (CAEI) i Ona Bosch (BELLVER), i títol masculí per a Theo Antunez (CAEI). El mateix escenari que en U10, on van pujar al podi la campiona, Emma Ribó (BELLVER), així com Joana Escribà (BELLVER), segona, i Sara Eskisabel (CAEI), tercera. Jep Grau (BELLVER) va ser el millor català de la categoria, acompanyat al podi de Nil Salvat (BELLVER) i Lluc Arimon (CENA).

La lluita per les primeres posicions va continuar igual d’interessant diumenge, on la tècnica lliure passava a ser la protagonista. Unes condicions que no van alterar els campions absoluts FIS, que van tornar a ser Marta Moreno i Bernat Sellés. Moreno va estar acompanyada de Marta Cester i Irati Cuadrado, amb Martina Miquel completant el podi català, mentre que Sellés ho va estar de Diego Ruiz i John Walker. El podi català, a més de Sellés, el van ocupar Aniol Borrell i Marc Colell.

Fons cat 4

En U16, Martina Sellés va ser la més ràpida, seguida de Núria Ruiz i Berta Guitart, mentre que en homes Pablo Moreno va superar a Pau Molins i Ot Bertran. Joana Puig va vèncer en U14, amb Ona Pons segona i Elna Montaner (CENA) tercera, així com Bernat Cadena, el millor per davant de Jofre Puig i Roger Sánchez. En U12, Queralt Arimon va superar Ona Bosch i Martina Torres (CAEI), mentre que en homes es va endur el títol Theo Antunez. En U10, Joana Escribà va ser la campiona de la categoria, seguida d’Emma Ribó i Sara Eskisabel. En homes, Jep Grau va superar Lluc Arimon i Nil Salvat.