25.05.2022 |
Viure als Pirineus

Laura Orgué anuncia la seva retirada

laura
Laura Orgué
Laura Orgué anuncia la seva retirada

Laura Orgué, de 28 anys, ha informat al president de la RFEDI, May Peus, la seva decisió de deixar l'esquí de fons d'alt nivell després de participar el proper diumenge 22 de març a la Marxa Beret. La fondista olímpica competirà divendres i dissabte als Campionats d'Espanya de Linza.

La millor fondista espanyola de tots els temps ha explicat que tenia en ment retirar-se després de Sochi'14 però que "després d'acabar 10a en els 30 km dels Jocs Olímpics vaig decidir juntament amb els meus. Aquest any ens hem centrat en Copa del Món amb l'objectiu d'estar entre les 30 primeres, i encara que vaig començar la temporada molt motivada els resultats no han acompanyat. L'hivern que ara acaba no he complert els meus objectius i els resultats han estat pitjors que la temporada passada pel que sóc conscient que he arribat al sostre de la meva carrera com fondista ". L'esportista ha explicat que es pren l'estiu com un període de reflexió i per competir en Quilòmetre Vertical i Sky Running.

El president de la RFEDI ha afirmat entendre i donar suport a l'esportista en la seva decisió i ha manifestat que per al fons espanyol "és una llàstima que la Laura ho deixi ja que marxa la millor fondista espanyola de tots els temps com va demostrar a Sotxi i que és el referent per a les generacions joves". Peus també ha comentat que "a curt termini Laura és una esquiadora insubstituïble en la RFEDI però seguirem treballant amb les joves perquè a mig termini arribin al seu nivell". Finalment, el màxim representant dels esports d'hivern espanyols ha volgut agrair a Laura "la seva absoluta dedicació i passió per l'esquí de fons durant tants anys".

Els dies 20 i 21 de març Laura participarà en els Campionats d'Espanya que tindran lloc a Linza. I el diumenge 22 es desplaçarà fins a la Vall d'Aran on competirà en la Marxa Beret, després de la qual penjarà els esquís de fons.

Laura Orgué anuncia la seva retirada
Comentarios