04.10.2022 |
Viure als Pirineus

La FCEH aconsegueix 20 medalles d’or als Campionats d’Espanya de Linza

Un grup de fins a 37 fondistes pertanyents a diferents clubs catalans van participar als Campionats estatals de la disciplina.  El medaller català s'ha tancat amb 20 ors, 12 argents i 10 bronzes. En total la FCEH ha aplegat 42 medalles. Laura Orgué va cloure la seva etapa de competició en l'alt nivell proclamant-se Campiona d'Espanya. 

Gral Selles patinador
Gral Selles modalitat patinador
La FCEH aconsegueix 20 medalles d’or als Campionats d’Espanya de Linza

Del 18 al 22 de març a la localitat aragonesa de Linza va acollir els Campionats d'Espanya Absoluts, Cadets i Infantils 2015 d'esquí de fons amb la participació de 37 fondistes de la FCEH pertanyents a set clubs catalans. 

Podis catalans Campionats d'Espanya estil clàssic

En la modalitat de Clàssic, en Sènior, a la distància de 7,5 quilòmetres, es va proclamar Campiona d'Espanya la fondista catalana Laura Orgué, campiona d'Espanya en totes les modalitats des de 2008. Els tercers classificats van ser la catalana Berta Morral en el podi femení i el català Sadurní Betriu en el podi masculí d'aquesta categoria.

En Júnior 2, destaquem la primera posició de Marta Cester en la classificació femenina, la segona de Mario Parodi i la tercera de Bernat Galcerán, en la masculina. Julen Armendariz va fer 4t. En Júnior 1 femení el primer calaix del podi va ser per a la catalana Pepa García mentre que el també català Roger Espinet va fer 3er en la classificació masculina. En Cadet, Gral Sellés i Carola Vila van liderar les classificacions, seguits en segon lloc de Paula Martínez i Marc Vidal. Cesc Colell va fer 4t, Rita Auladell 5a i Àlvaro Diez 6è. En Infantil II, primer podi per Miquel Auladell en nois i per aMaria Iglesias en noies. També van fer podir Maria Sellés, segona classificada i Martí Forcada, tercer classificat. Martín Morales i Jaume Pueyo fan arribar en 4a i 5a posició, respectivament. Finalment en Infantil 1, Jana Sellés i Bernat Sellés es van dur el liderat. El podi femení el van completar les catalanes Claustre Muntaner (2ona) i Queralt Gamisans (3ra). Bernat Gabarró i Roc Vilaró van fer 4t i 5è, respectivament. 

Podis catalans Campionats d'Espanya estil patinador

En la modalitat de patinador, en Sènior, a la distància de 10 quilòmetres, es va imposar la catalanaLaura Orgué. En Sènior, però a la distància de 15 quilòmetres, el millor català va ser Sadurní Betriu que va aconseguir pujar al 3er calaix del podi. Berta Morral no va fer podi i va finalitzar en 4a posició de la classificació femenina en aquesta categoria.

En Júnior II, Marta Cester va liderar el podi femení. Mario Parodi, Bernat Galcerán i Julen Armendariz van fer 2on, 3er i 4t, respectivament. Pepa Garcia va triomfar en Júnior I, mentre que al podi masculí de la categoria no va pujar cap català. La millor marca la va fer Roger Espinet amb la 4a posició. En Cadet nois, podi integrament català: Gral Sellés (1er), Marc Vidal (2on) i Cesc Colell (3er). En cadet femení, primera posició per a Carola Vila i segona per a Paula Martínez. Rita Auladell va fer 5a. En Infantil II, Maria Iglesias va fer primera de la classificació femenina mentre que Martín Morales va fer primer de la masculina. La segona posició del podi femení va ser per a Maria Sellés i la tercera del podi masculí per a Miquel Auladell. Pol Riu va fer una 5a posició. Finalment en Infantil 1, les finalistes van ser Jana Sellés (1ra), Queralt Gamisans (2ona) i Claustre Muntaner (3ra). Pel que fa als finalistes masculins només el català Bernat Sellés va pujar al podi fent un 1er lloc. Roc Vilarò va fer 5è. 

Podis catalans Campionats d'Espanya de relleus

En Cadet, l'equip format per Marc Vidal, Carola Vila i Gral Sellés van assolir la primera posició, mentre que el grup d'Alvaro Diez, Paula Martinez i Cesc Colell es van classificar com a segons. En Infantils nois, l'equip format per Miquel Auladell, Pol Riu i Martín Morales van fer primers, mentre que Jaume Pueyo, Bernat Sellés i Martí Forcada van fer segons. En Infantils noies, Marta Moreno,Maria Iglesias i Maria Sellés van aconseguir la victòria, mentre que Claustre Muntaner, Queralt Gamisans i Jana Sellés es van proclamar terceres classificades. 

En categoria absoluta, el millor equip català va ser el format pels esportistes Bernat Galceran, Marta Cester i Mario Parodi, que no van assolir el podi, quedant setens.

La FCEH aconsegueix 20 medalles d’or als Campionats d’Espanya de Linza
Comentarios