19.01.2022 |
Viure als Pirineus

L’estació d’esquí de Port Ainé celebra el primer ‘diumenge lleidatà’ solidari

L’estació pallaresa de Port Ainé impulsarà la gastronomia lleidatana i de km.0. Hi haurà tastets de cargols, de vins i de diferents productes gastronòmics del territori. Durant l’acte es vendran les xapes solidaries impulsades per Postureig Lleida i Plus Fresc, ‘I Love Frescos’ per a les beques menjador de la Creu Roja de Lleida.

10354938_824538597657522_4244444898301303975_n
Port Ainé i Espot celebren activitats solidàries.
L’estació d’esquí de Port Ainé celebra el primer ‘diumenge lleidatà’ solidari

L’estació d’esquí de Port Ainé acull per primera vegada, aquest diumenge 10 de gener, una jornada solidària i gastronòmica a 2000 metres d’alçada.

L’esdeveniment forma part de la campanya de promoció que les estacions de SkiPallars, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, està fent a les comarques de Lleida. Aquest acte pretén que els lleidatans que pugin a esquiar a les estacions pallareses se sentin com a casa. L’esdeveniment aposta per una "nova gastronomia", entesa com a l’expresió́ de la identitat i la cultura, en què es defensa el plaer vinculat a l'aliment fet a casa i de proximitat, mostrant un compromís ètic amb els productors de la zona, a l’hora, que es pren consciència de la importància de fer esport i de menjar bé amb productes de qualitat i amb un alt valor nutricional.

El cargol i el vi com a protagonistes

En aquesta primera trobada hi haurà una zona de degustació, de forma que els xefs cuinaran cargols a l’aire lliure i els oferirà als esquiadors perquè puguin gaudir de la gastronomia del cargol a tocar de la neu. Al mateix temps hi haurà un tast dels vins de muntanya del Celler del Batlliu de Sort (D.O Costers del Segre), un complement de qualitat, ideal per acompanyar el tast de cargols.

A més, hi haurà un expositor de productes artesans de km.0, que es podran tastar i comprar a peu de pistes. Podreu adquirir els tiquets de l’acte el mateix diumenge a la terrassa de l’estació, davant l’Hotel Port Ainé 2000***, entre les 12h i les 15h.

La vessant solidària de l’acte

Des de les estacions de SkiPallars, sempre s’ha volgut donar suport a les iniciatives que s’esforcen per millorar la realitat que ens envolta. Per això, s’ha volgut treballar de la mà del Sr. Postu de Postureig de Lleida per ajudar en la campanya solidària que té com a objectiu millorar la situació dels nens i nenes lleidatans en situació de risc.

D’aquesta manera, durant l’acte es vendran les seves xapes anomenades ‘I Love frescos’, ja que als esquiadors els agrada la neu i la fresca. L’import íntegre d’aquesta xapa anirà destinat al projecte Beques Menjadors de la Creu Roja de Lleida, un programa dirigit a cobrir la quota del menjador escolar de nens i nenes en situació de risc.

Amb aquest gest tan simple, tots els que vulguin comprar aquesta xapa, contribuirà a assegurar que els nens en risc d’exclusió social puguin gaudir d’un àpat de qualitat i saludable al dia. Si tu també vols involucrar-te en aquesta iniciativa, a part d’aconseguir la teva xapa, ens pots ajudar a difondre-ho, compartint una foto de la teva xapa a les xarxes socials amb el #ilovefrescos @PostureigLleida i/o @port_aine / @espot_esqui.

Ja hi ha programat un següent esdeveniment lleidatà.

L’acte lleidatà es tornarà a celebrar el dia 6 de febrer. En aquest cas, serà un “dissabte lleidatà” i es farà a l’estació d’esquí d’Espot, coincidint amb la Copa del Món de Telemark que se celebrarà a les mateixes pistes.

L’estació d’esquí de Port Ainé celebra el primer ‘diumenge lleidatà’ solidari
Comentarios