ESQUÍ DE FONS

L’equip català no dóna treva al Campionat d’Espanya d’Esquí de Fons

Candanchú va ser escenari de l’última gran competició de la temporada, on els fondistes catalans van sumar un significatiu nombre de medalles. 

Equip català d'esquí de fons  2
photo_camera El tècni Marc Puigsubirà amb l'equip català 2019 de tecnificació d'esquí nòrdic (FCEH/Photoset)

Entre el 22 i el 24 de març, l’estació aragonesa de Candanchú va acollir, amb bones condicions de neu tot i les altes temperatures, el Campionat d’Espanya d’Esquí de Fons de la RFEDI. Una cita on la selecció catalana hi va poder competir gràcies a la FCEH i els clubs, que van aportar tècnics, transports i material.

“Amb la suma dels esforços de la Federació i dels clubs podem tirar endavant la logística necessària, i fer possible aquests resultats. D’una altra manera seria impossible” valora el tècnic català, Marc Puigsubirà.

Les proves de tècnica clàssica van ser les encarregades d’obrir el foc. En U12 es van obtenir les 6 medalles, amb victòria per a Joana Puig (Bellver), seguida de Jana Sánchez (CENA) i Naila Visa (PEC), mentre que Oriol Bosch (PEC) va fer el mateix per davant de Bernat Cadena (CENA) i Jan Vicente (CEFUC). En U14, Martina Sellés (Bellver) es va endur la victòria amb Berta Guitart i Ares Montaner del CENA, segona i tercera, respectivament.

En U16, Claustre Montaner (CENA) es va proclamar campiona així com Bernat Sellés (Bellver), amb Aniol Borrell (PEC) tercer. En Absoluts, Marta Cester (CAEI) va acabar segona a la prova però es va endur el títol estatal amb Lydia Iglesias (ANEC) tercera. En homes, Jaume Pueyo (CEFUC) va aconseguir el bronze en un podi de molt nivell on hi eren els fondistes RFEDI Imanol Rojo i Martí Vigo.

Cesc Colell

(Imatge del fondista català Cesc Colell als campionats celebrats a Candanchú)

La tònica es manté en tècnica lliure

Dissabte els fondistes catalans també van copar els podis, començant pels U12. En dones es va repetir la mateixa fotografia amb Joana Puig, Jana Sánchez i Naila Visa, mentre que també va repetir victòria Oriol Bosch amb Arnau Miquel segon i Bernat Cadena tercer, ambdós del CENA.

En U14, també va sumar el seu segon triomf Martina Sellés, amb la medalla de plata per a Berta Guitart, la mateixa que va sumar Marc Colell (CEFUC) en la prova masculina. En U16, Claustre Montaner va pujar al tercer esglaó del podi i Bernat Sellés va tornar a ser campió, amb Aniol Borrell tercer.

En categoria Absoluta, Marta Cester va sumar el seu segon títol, seguida de Paula Martínez (CENA) i Lydia Iglesias. En homes, Jaume Pueyo va tornar a repetir la medalla de bronze en un podi calcat al del dia anterior.

El darrer dia, dedicat als relleus, en U12-U14 femení dos equips catalans van pujar al podi, un com a campió (Berta Guitart, Ares Montaner i Martina Sellés) i l’altre subcampió (Núria Ruiz, Jana Sánchez i Joana Puig).

En homes, l’equip de Marc Colell, Biel Balcells i Pablo Moreno va ser-ne el vencedor i el format per Oriol Bosch, Bernat Cadena i Miquel Casals va ser tercer.

Per últim, encara van caure dues victòries més en relleus. En U16, els fondistes Aniol Borrell, Claustre Montaner i Bernat Sellés van ser els campions, mentre que en categoria Absoluta, on van saltar autèntiques espurnes pel nivell dels participants, Gral Sellés, Marta Cester i Jaume Pueyo es van proclamar campions.

comentaris