04.12.2022 |
Viure als Pirineus

Més de 300 persones es reuneixen al voltant de les muntanyes de Coll de Nargó

Les parets de l’Alt Urgell han recuperat la seva calma normalitat després que centenars d’escaladors hagin participat aquest cap de setmana (23, 24 i 25 d’octubre) en el 4t Aplec d’Escalada de l’Alt Urgell.

Premsa3
Highlines a les Agulles de Coll Piquer, col·lectiu Catliners. Foto: Pep Graell.
Més de 300 persones es reuneixen al voltant de les muntanyes de Coll de Nargó

La trobada de carácter no competitiu organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca (UEU) i l’Agrupació Excursionista de l'Urgell (AEU) també ha sumat un programa d’activitats lúdiques i culturals paral·leles que fan de l’Aplec una cita única en l’agenda de trobades d’escalada a Catalunya. Voluntaris de les dues entitats i una vintena de patrocinadors així com la col·laboració de l’Ajuntament de Coll de Nargó, en la cessió d’espais d’aparcament, acampada i d’instal·lacions municipals, ho han fet possible.

En aquesta 4a edició de l’Aplec, ha augmentat el nombre de participants en les activitats programades superant les més de 300 persones. La trobada ha tornat a destacar alhora pel civisme i germanor amb que s’ha desenvolupat tot el cap de setmana, tan en els diferents sectors de la comarca com a Coll de Nargó on s’han organitzat el gruix d’activitats.

Enguany, l’Aplec també ha volgut apostar per l’organització d’activitats per la quitxalla, com ara la possibilitat d’escalar en un plafó d’escalada artificial i els umflables.

Divendres dia 23, una cinquantena de persones van encetar l’Aplec a Organyà en un sopar popular acompanyat de la projecció d’un audiovisual sobre l’expedició de l’Equip Espanyol d’Alpinisme a la vall de Kyshar l’any 2014 on van obrir la ruta ‘Pura Vida’  (1.300m, M5 y 80º ), muntanya que ells mateixos van batejar com a Sakaton. 

Dissabte, la quitxalla va poder estrenar-se en la pràctica de l’escalada en un plafó artificial, disfrutar dels umfables i practicar slackline, tot plegat a la pista polivalent de l’Escola de Coll de Nargó. A mitja tarda, el col·lectiu Catliners va fer disfrutar a tots aquells que es van desplaçar fins a les Agulles de Coll Piquer on es va celebrar un espectacle d’slacklines i de highlines. La jornada va continuar ja al vespre amb una nova projecció a càrrec de Paco Rey sobre l’escalada a la mítica vía ‘Eternal Flame’, a les Torres del Trango, a la sala Dinosfera.

Els actes van continuar amb un sopar popular on van prendre part. Posterirment, es va celebrar el ja tradicional llençament al pernil, espectacle que consisteix en saltar des d’un plafó de fusta a un pernil penjat del plafó. Posteriorment, es va celebrar un sorteig d’obsequis i un concert a càrrec del grup de rumba ‘Er Taqueta’.

Ja diumenge, després d’una xocolatada popular, els escaladors arribats a l’Alt Urgell per participar a l’Aplec continuaran escalant als diferents sectors altugellencs.

Més de 300 persones es reuneixen al voltant de les muntanyes de Coll de Nargó
Comentarios