L’Aplec d’Escalada de l’Alt Urgell es consolida com la trobada no competitiva més important de Catalunya

Els dies 23, 24 i 25 d’Octubre, més de 300 persones participaran en la quarta edició de l’Aplec d’Escalada de l’Alt Urgell.

78 (1)
photo_camera Imatge de l'edició de l'any passat. Foto: Pep Graell.

L’Aplec que es celebra a cavall entre Organyà i Coll de Nargó està organitzat per l’Unió Excursionista Urgellenca (UEU) i l’Agrupació Excursionista de l'Urgell (AEU) i s’ha convertit en la trobada no competitiva més important de Catalunya gràcies en bona part al gran nombre de voluntaris de les dues entitats que prenen part en aquesta iniciativa i al seguit d’actes lúdics, culturals i esportius que engloben l’agenda de l’Aplec. Així, l’Aplec es converteix en una parada obligada en l’agenda d’activitats d’escalada de l’any a Catalunya.

El programa d’actes s’enceta divendres dia 23 al vespre a Organyà amb un sopar popular i, com es ja tradicional, amb una projecció d’audiovisuals. Enguany, la projecció ens trasllada a Nepal, concretament l’expedició que Faust Punsola i l’Equip Espanyol d’Alpinisme van dur a terme l’any 2004 a la vall de Kyshar on van obrir la ruta ‘Pura Vida’  (1.300m, M5 y 80º) a la muntanya que ells mateixos van batejar com a Sakaton.

Ja dissabte, els sectors d’escalada de la comarca s’ompliaran de nombrosos escaladors arribats principalment de diferents punts distants de Catalunya i d’Andorra que no es volen perdre la bona roca i nombroses vies així com els nous sectors oberts el darrer any.

A la tarda la quitxalla podrà disfrutar d’activitats d’escalada en plafó, slacklines i imflables instal·lats a tocar de l’Escola de Coll de Nargó, punt de trobada on es celebra el gruix d’actes de l’Aplec. Ja a mitja tarda se celebrarà un espectacle d’slacklines i de highlines, activitats a càrrec del col·lectiu Catliners i que es celebrarà a la zona de les Agulles de Coll de Nargó, un dels punts emblemàtics de l’escalada a la comarca.

La jornada continuarà al vespre amb una nova projecció, aquest cop a la sala Límit KT. Paco Rey presentarà una projecció sobre l’escalada a la mítica vía ‘Eternal Flame’, a les Torres del Trango.

Els actes continúen amb un sopar popular de germanor a la pista polivalent de l’Escola de Coll de Nargó on s’esperen 250 persones. Després del sopar es celebrarà el ja tradicional llençament al pernil. Aquesta activitat que ja s’ha convertit en un dels espectacles més destacats i concorreguts de l’Aplec consisteix en llençar-se des d’un plafó de fusta amb tot just dos preses per les mans i una pels peus a un pernil que resta penjat d’una cornisa a uns 3 metres. El guanyador, es clar, es qui resta penjat del pernil!

Posteriorment, el grup de rumba ‘Er Taqueta’ i un dj amenitzaran una jornada que comptarà amb un sorteig de premis en que es lliuraran peces de roba i articles de muntanya regalats pels diferents patrocinadors i col·laboradors de l’Aplec.

El diumenge, després d’una xocolatada popular, els escaladors arribats a l’Alt Urgell per participar a l’Aplec continuaran escalant als diferents sectors altrugellencs.

Escalada, espectacles per a totes les edats, civisme i germanor formen part d’aquesta trobada que hom qualifica d’única i que gràcies a l’ajuda de molts escaladors d’arreu i de les dues entitats organitzadores es vol convertir en un referent del món de l’escalada al nostre país.