CAMPIONAT DEL MÓN DE PIRAGÜISME

Guillermo Díez-Canedo confia a guanyar medalles en les quatre categories olímpiques

En el Mundial de Piragüisme que se celebra a partir d’aquest dimecres 25 de setembre i fins diumenge 29 al Parc del Segre de la Seu d’Urgell es distribuiran el 80% de les places per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.
Canedo 2
photo_camera Maialen Chourraut, Miquel Travé i Núria Vilarrubla amb el cap de l'equip espanyol, Guillermo Díez-Canedo/laseu.cat

En el Mundial de Piragüisme que se celebra a partir d’aquest dimecres 25 de setembre i fins diumenge 29 al Parc del Segre de la Seu d’Urgell es distribuiran el 80% de les places per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Al respecte, el cap d'equip d’eslàlom de l’equip espanyol de piragüisme, l’urgellenc Guillermo Díez-Canedo, ha afirmat aquest matí en roda de premsa que poden optar a guanyar medalles en les quatre categories olímpiques. “Aquest campionat ja fa anys que el pensem, que l’hem anat treballant molt durament, i tenim un equip de 15 palistes molt complet a les quatre categories olímpiques en les quals tenim possibilitats d’optar a medalles en totes elles”. 

Díez-Canedo, acompanyat per la campiona olímpica als Jocs de Rio i bronze al Jocs de Londres en K1Dona, Maialen Chourraut, pel doble campió d’Europa K1 i C1 Júnior i campió del món júniors en C1 Home al 2018, Miquel Travé, i de l’actual subcampiona d’Europa en C1 Dona i medalla d’or de la prova de la Copa del Món celebrada a Leipzig (Alemanya), Núria Vilarrubla, ha remarcat que “l’objectiu és aconseguir una plaça per K1H, una per K1D, una altra per C1H, i una altra per C1D, modalitat que és olímpica per primera vegada”.

Respecte a les sensacions dels representants de l’equip espanyol, Maialen Chourraut, ha manifestat que “aquest campionat del món és especial, om tots els països s’han preparat millor, ja que ens hi juguem quasi tots els bitlles olímpics. El patiment competitiu ja ha començat, però amb tota la il·lusió posada al damunt”.  La palista basca ha remarcat que es jugarà la competició davant “15 palistes molt ràpides, fet que farà que sigui un Mundial molt espectacular de veure”.

Per la seva part, l’urgellenc Miquel Travé ha subratllat “la il·lusió de competir a casa”. “Vaig viure el darrer Mundial a la Seu l’any 2009 com a voluntari i en aquesta ocasió hi competiré donant tot el pugi, ha sigut una temporada dura per poder-me preparar bé”.

En el seu torn, la també urgellenca Núria Vilarrubla, ha explicat que arriba al Mundial “amb molt bagatge” i que com els seus companys i companyes d’equip “l’he preparat molt bé”. Vilarrubla ha afegit que se sent “molt agraïda i molt emocionada de veure el suport de la Seu d’Urgell i de  veure com llueix el Parc Olímpic del Segre amb aquest Mundial”.