INVESTIGACIÓ

Gerard Figueras: “Crec que la meva detenció té alguna cosa a veure amb la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern”

Gerard Figueras creu que l'origen de la investigació de la Guàrdia Civil al voltant de la secretaria general de l'Esport és una denúncia d'un treballador que va ser acomiadat per mala praxi professional
RAC1 Gerard Figueras
photo_camera Gerard Figueras i l'advocat Francesc Sànchez, aquest dijous/RAC1

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueres, i el seu advocat, Francesc Sànchez, han assegurat aquest dijous que l'origen de la investigació de la Guàrdia Civil al voltant de la secretaria és una denúncia d'un treballador que va ser acomiadat per mala praxi professional per part del Departament de Presidència, del qual depèn l'àmbit de l'esport. Segons han explicat a Rac 1, aquesta persona va denunciar irregularitats després de ser acomiadada. La Generalitat, a més, es va querellar contra ella. Figueras creu que la Guàrdia Civil busca irregularitats en la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern, i ha insistit que la seva actuació ha estat sempre "impol·luta" a l'hora de donar subvencions.

Figueras ha remarcat que la Secretaria General de l'Esport és una entitat "subvencionadora", i que pràcticament tota la seva feina consisteix a parlar amb les associacions i fundacions esportives per parlar de quins projectes tenen i quines són les subvencions que poden rebre. Algunes són directes, com ara les que rep la UFEC.

Pel que fa a la relació amb la fundació CATmón, afí a CDC, assegura que l'únic vincle és un anunci que la secretaria va posar a la seva revista 'Catalana Interview', que va costar 10.000 euros en cinc anys.

El secretari ha explicat que la Guàrdia Civil es va emportar el seu ordinador i el de la seva dona de casa seva, on van estar una hora i mitja, i després van registrar durant tot el dia la seu de la Secretaria General de l'Esport, a Esplugues de Llobregat. Es van emportar papers, llibretes, dossiers i material electrònic, i van demanar expedients de subvencions i del projecte dels Jocs Olímpics. En aquest punt, ha apuntat que hi ha una fundació per impulsar la candidatura, i ha recordat que també hi forma part el Comitè Olímpic Espanyol.

Figueras ha assegurat que el tracte va ser "impecable" durant tota la diligència, i el seu advocat ha afegit que "molt millor que el dels Mossos d'Esquadra". "Res a veure. La Guàrdia Civil no posa les manilles a gent si no veu una dificultat o que es posen nerviosos. Els Mossos te les posen al minut 1", s'ha queixat Sànchez, que va ser detingut pel cas del 3%.

També ha indicat que al matí ja li van dir que agafés pertinences personals per passar la nit a comissaria. Els quatre detinguts van dormir a la caserna de Travessera de Gràcia.

Com ja va assegurar dimecres quan va sortir en llibertat, Figueras està tranquil amb la seva gestió i no creu que s'hagi equivocat en res. "Si detectem algun error l'explicarem però el procés administratiu ha estat impecable sempre. Estic tranquil·líssim", ha dit.

Sànchez ha apuntat que Figueras no va declarar dimecres perquè prefereixen estudiar primer el sumari del cas. Farà una declaració voluntària en uns dies. Està investigat per tràfic d'influències, malversació i prevaricació.