03.10.2022 |
Viure als Pirineus

La Generalitat inverteix 8 milions d'euros per tenir a punt les seves estacions d'esquí

La temporada d'hivern de les estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s'estrena amb nous webs i l'impuls a l'oferta gastronòmica dels territoris. La generalitat ha invertit 8 milions d'euros per posar a punt les noves estacions per a aquesta temporada.

esqui
El conseller Santi Vila va presentar la nova temporada.
La Generalitat inverteix 8 milions d'euros per tenir a punt les seves estacions d'esquí
El conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila, acompanyat pel president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha presentat aquest dimecres les principals novetats de la temporada 2015-2016 per a les estacions d'esquí i muntanya de les cinc estacions que gestiona FGC: La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé. Entre les novetats destaquen els nous webs de les cinc estacions, que incorporen mapes en 3D, l’impuls a l’oferta gastronòmica territorial i l’increment del domini esquiable fins a gairebé 150 km de pistes. FGC ha invertit 8 milions d’euros per posar a punt les noves estacions per a aquesta temporada.
 
La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé han llançat noves pàgines web d’última generació pensades per oferir als usuaris tota la informació sobre serveis, ofertes, activitats i esdeveniments programats. Sota els dominis www.lamolina.cat, www.vallter2000.cat, www.valldenuria.cat,  www.espotesqui.cat, www.portaine.cat, les cinc estacions d’esquí i muntanya posen a l’abast dels usuaris les tecnologies més avançades per navegar de manera més interactiva, àgil i intuïtiva.
 
Al mateix temps, els clients d'FGC podran adquirir tots els productes i serveis a través del nou sistema de venda on line disponible per a mòbils i ordinador.
 
Tecnologia d’avantguarda: mapes 3D als webs de les estacions
 
Entre les particularitats més importants dels nous webs, destaca la incorporació de l’SmartMountain – SmartTrail Map, un mapa 3D que s’adapta a les demandes dels visitants. Aquesta nova tecnologia representa un gran pas endavant en relació amb els mapes tradicionals, ja que incorpora sistemes interactius que permeten la personalització de l’ús. Gràcies a aquest nou sistema es pot donar resposta a totes les necessitats del nou perfil d’usuari hiperconnectat a la xarxa, el qual és un gran consumidor d’informació i està acostumats a obtenir informació contextualitzada en temps real.
 
Aquests nous mapes 3D representen un gran avantatge, tant pel que fa a l’experiència dels usuaris, com a nivell tècnic. D’una banda, de cara a l’usuari final, els Mapes de Neu i Muntanya són més realistes, permeten una navegació àgil i intuïtiva per les cinc estacions, tant a l’hivern com a l’estiu, i permeten conèixer tota l’oferta de pistes, remuntadors, rutes a peu, curses virtuals i serveis que s’hi poden trobar.
 
D’altra banda, a nivell tècnic cal destacar que es tracta de mapes interactius 3D multiplataforma: web, mòbil i pantalla tàctil, amb múltiples aplicacions. Aquests mapes estan disponibles tant per a ordinadors com per a telèfons intel·ligents o tauletes. A més, mostren informació en temps real (webcams, pistes i remuntadors oberts, meteorologia, etc. ) i són compatibles amb les apps oficials de les estacions on, per exemple, es poden veure fotografies geoposicionades realitzades per la mateixa comunitat dins dels dominis.
 
Els mapes 3D d’FGC estan fets amb tecnologies d'avantguarda com el WebGL i l'HTML5 per generar un entorn virtual basat en altimetries i ortoimatges reals. També són compatibles amb una gran varietat de dispositius d'usuari i no requereixen tenir instal·lat cap programari específic. Funcionen simplement amb un navegador web actualitzat.
 
Gastronomia i territori, l'aposta per l'slowfood i els productes km 0
 
Les estacions de muntanya del Grup FGC volen conjugar gastronomia i neu, creant sinèrgies amb els productors locals, promovent els productes de km 0 de les diferents destinacions i el moviment slowfood. En aquest sentit, aquesta temporada s’ha creat una nova línia de productes Gran Reserva pensats per al públic veterà.
 
Novetats a les estacions  d'esquí i muntanya
 
Durant l’acte de presentació, celebrat a l’antiga fàbrica Moritz, també s’han presentat les novetats més destacades de les 5 estacions d’FGC per a la nova temporada d’hivern 2015-2016. Les noves pistes i les millores en la reordenació han permès incrementar el domini esquiable fins a gairebé 150 km de pistes. Aquestes són les principals novetats de cada estació:
 
La Molina:
 • Zona de Pista Llarga: Aquesta temporada La Molina ofereix a la zona de Pista Llarga una nova pista per als debutants i també per a l’ús de trineus, equipada amb una nova cinta transportadora de 165 m de longitud.
 • Pista de Coll Sisè: La Molina disposa d’una nova pista per a la pràctica de l’esquí que serà l’enllaç entre la pista de Quatre Camins i Pista Llarga, amb la qual es descongestionarà la zona i s’aconseguirà més espai per als esquiadors.
 • Primer eslàlom tecnològic del Pirineu: L’estació presenta enguany el circuit Slalom 4Motion by Volkswagen La Molina, la primera pista d’eslàlom tecnològic del Pirineu. Es tracta d’una nova instal·lació en què s’ofereix als esquiadors la possibilitat de gaudir de les mateixes sensacions que els corredors professionals. A més, tindran l’opció d’endur-se a casa l’enregistrament de la seva baixada gràcies a un sistema de càmeres instal·lades en el recorregut.
 
Vall de Núria:
 • Parc Lúdic: Aquesta temporada d’hivern, els visitants podran gaudir al màxim del Parc Lúdic de Vall de Núria, ja que l’estació ofereix un ampli ventall d’activitats relacionades amb la neu, com per exemple, Tubby Cross i patinets de neu.
 • Pistes i cobertura Wi-fi: L’estació compta amb millores a les pistes (hidrosembra, drenatges, paravents i proteccions de seguretat) i amplia la cobertura Wi-fi en cafeteries i en diversos espais comuns.
 • Cremallera: Per tal de millorar l’accessibilitat dels usuaris, Vall de Núria renova la via del Cremallera en diferents trams de la part d’adherència.
 
Vallter 2000:
 • Nou sistema energètic: Vallter 2000 ha instal·lat una nova planta de biomassa per millorar l’eficiència i la despesa energètica.
 • Pistes: Aquesta nova temporada, els esquiadors de Vallter 2000 notaran millores destacables en les pistes de l’estació, ja que s’ha treballat en la instal·lació de nous paravents, en l’allisament de diferents trams de pistes (Morens i Xemeneies) i en la hidrosembra de talussos i pistes: Barquins, Jordi Pujol.
 
Port Ainé i Espot:
 • Hotel Port Ainé 2000***: Port Ainé ofereix la remodelació d’una gran part de les habitacions.
 • Seguretat: Ambdues estacions presenten aquesta temporada millores en la seguretat a les pistes, gràcies a la instal·lació de paravents, nous matalassos, xarxes, balises, etc.
 • Millores en el Parc Lúdic d’Espot: Remodelació i condicionament del traçat de la pista de tubbing i de la pista de trineus al Parc Lúdic.

La Generalitat inverteix 8 milions d'euros per tenir a punt les seves estacions d'esquí
Comentarios